BELGA

Rudy Demotte: "Een verlies voor de wielerwereld en Wallonië"

"De wielerwereld en Wallonië verliezen een van hun grootste kampioenen", reageerde Rudy Demotte, minister-president van de Federatie Wallonië-Brussel, vandaag op het overlijden van Claude Criquielion.

"Claudy heeft in zijn kielzog tientallen jonge wielrenners gepassioneerd gemaakt voor de fiets. Hij maakte waar wat veel jonge sportertjes in deze regio niet voor mogelijk hielden. Hij was een echt toonbeeld. Hij is van de grootste wielerkampioenen die Wallonië heeft gekend, samen met Joseph Bruyère, Pino Cerami, Philippe Gilbert, Rik Verbrugghe, Ferdinand Bracke, Jean-Luc en Frank Vandenbroucke", zei Demotte.

Demotte prees ook de regionale verbondenheid van Criquielion. "Claudy, een kind van Lessen en Picardisch Wallonië", die de kleuren van zijn streek met trots vertegenwoordigde.

In Doornik herdachten ze "een van de grootste Waalse wielrenners aller tijden". Het schepencollege en de burgemeester benadrukten de grote steun die Claudy hen gaf toen ze de Ronde van Frankrijk naar Doornik wouden halen, wat in 2012 ook lukte. .

Lees meer