Shaquille O'Neal
afp Shaquille O'Neal

Shaquille O'Neal wil sportmerk Reebok kopen

De Amerikaanse basketballegende Shaquille O'Neal wil het Duitse sportmerk Reebok overnemen. "Ik zou Reebok graag willen kopen", zei O'Neil vandaag aan de Amerikaanse zender CNBC.

Reebok geldt als een probleemdochter van eigenaar Adidas. Maar Adidas kan op weinig sympathie rekenen van 'Shaq'. Adidas heeft het merk zodanig afgezwakt "dat het bijna verdwenen is". "Als zij het niet moeten hebben, geef het dan aan mij." Hij wil met Reebok terug naar de roots. "Ik wil het (Reebok) terug naar het basketbal en de fitness brengen." 

Reebok presteert al jaren onder de verwachtingen. Bij de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering zei Adidas-topman Kaspar Rorsted vorige maand wel dat hij het merk wil houden. Reebok verschaft Adidas het potentieel om te groeien op de fitnessmarkt. Ook maakte Reebok in 2018 opnieuw winst.

Adidas telde 14 jaar geleden 3,8 miljard dollar neer voor zijn toenmalige Amerikaanse concurrent Reebok.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer