BELGA

Suárez Navarro, Cibulkova en Pliskova bereiken kwartfinales

Het Spaanse vijfde reekshoofd Carla Suárez Navarro (WTA 17) heeft zich vandaag geplaatst voor de kwartfinales van de Diamond Games in Antwerpen

De Roemeense Monica Niculescu (WTA 57), die woensdag Kirsten Flipkens (WTA 59) had uitgeschakeld, verloor in de tweede ronde van Suárez Navarro. Net als woensdag tegen de Italiaanse Camila Giorgi (WTA 31) moest de Spaanse de eerste set prijsgeven, om uiteindelijk toch met 4-6, 6-0 en 6-2 te winnen. In de kwartfinales neemt Suárez Navarro het op tegen de winnares van de wedstrijd tussen de Italiaanse Francesca Schiavone (WTA 81) en de Duitse Angelique Kerber (WTA 10), het tweede reekshoofd.

De Nederlandse kwalificatiespeelster Indy de Vroome (WTA 247) slaagde er niet in te stunten tegen het Slovaakse zesde reekshoofd Dominika Cibulkova (WTA 18), al haalde de 18-jarige speelster uit de tennisacademie van Kim Clijsters wel de tweede set binnen: 6-3, 3-6 en 6-2. Bij de laatste acht wacht Cibulkova een confrontatie met het Duitse derde reekshoofd Andrea Petkovic (WTA 12), die woensdag na een marathonpartij Alison Van Uytvanck (WTA 103) uitschakelde.

Het Tsjechische achtste reekshoofd Karolina Pliskova (WTA 22) had geen moeite met de Duitse Annika Beck (WTA 63), die met tweemaal 6-3 verloor. Pliskova neem het in de kwartfinales op tegen de winnares van het duel tussen de Française Kristina Mladenovic (WTA 74) en het Tsjechische vierde reekshoofd Lucie Safarova (WTA 15).

Donderdagavond komt ook het Canadese topreekshoofd Eugenie Bouchard (WTA 7) voor het eerst in actie. In de tweede ronde speelt ze tegen de Duitse Mona Barthel (WTA 42), die in de eerste ronde Klaartje Liebens (WTA 327) bedwong.

Lees meer