5 Na een jaar vol problemen wil Wickmayer grote doelen verwezenlijken: top-10, titels winnen en mikken op de OS.
BELGA Na een jaar vol problemen wil Wickmayer grote doelen verwezenlijken: top-10, titels winnen en mikken op de OS.

Ambitieuze Wickmayer: "Ik wil plaats in top-10"

Yanina Wickmayer heeft een moeilijk jaar achter de rug. Onze landgenote is op  de WTA-ranking dan ook weggezakt naar de 75ste plaats. Toch is ze enthousiast om na een turbulent 2014 aan het "tweede deel" van haar carrière te beginnen. 'Wickie' hoopt daarin opnieuw met het succes aan te knopen, zo verklaarde ze vandaag op een persconferentie in de tennisclub van Bercuit, nabij Grez-d'Oiceau.

De 25-jarige Wickmayer werd afgelopen jaar getroffen door de ziekte van Lyme, een infectieziekte die vaak veroorzaakt wordt door een tekenbeet. Die gezondheidsproblemen zijn nu achter de rug. "We hebben de oorzaak van mijn allergieën en vermoeidheid gevonden. Ik heb de juiste medicatie genomen. Nu ben ik blij dat ik ervan af ben, zoals de laatste tests hebben aangetoond. Ik kan me op training opnieuw voor de volle 100 procent geven", stelde de Belgische nummer twee, net teruggekeerd van een stage in Turkije.

OS en titels winnen
De tennisster, in april 2010 nog 12de op de WTA-ranglijst, droomt zelfs van een plaats in de top 10 van de wereld. "Als atleet ga je altijd voor het hoogste, dan ben je nooit tevreden met een plaats in de top 50", zegt de Lierse'. "Een plaats in de top 10 is zeker een doel. Daarnaast denk ik ook aan de Olympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro en wil ik ook nog titels winnen." Wickmayer behaalde in haar loopbaan tot nu toe drie WTA-titels (Oeiras en Linz 2009, Auckland 2010).

Hereniging met coach
Sinds enkele weken is Wickmayer herenigd met coach Michel Bouhoulle, met wie ze bij de jeugd en in 2006 en 2010 samenwerkte. "Michel is iemand die me door en door kent", legde Wickmayer uit. "Hij neemt een unieke plaats in mijn carrière in. Vooral op mentaal vlak kent hij me goed. Verder heeft hij inzicht in mijn sterke en zwakke punten."

5
PHOTO_NEWS
5
PHOTO_NEWS

Top-10 mogelijk
"Toen Yanina haar eerste toernooi in Koksijde won, zei ik tegen een journalist dat ze ooit tot de top-10 van de wereld zou kunnen behoren", verklaarde Bouhoulle. "Vandaag denk ik er nog precies zo over. Yanina heeft ongelooflijk veel kracht. Daarnaast heeft ze soms een moeilijk karakter, maar dat is ook noodzakelijk om tot de besten te behoren. Ze is niet langer het meisje van toen ik haar begon te trainen bij de jeugd. Nu is ze een jonge vrouw met ervaring. Ze weet wat ze wil. Ze begint aan een tweede pagina in haar carrière. Maar ik ben ook niet gek. Een top 10 plaats behaal je maar trapsgewijs. Daar gaat heel wat tijd over. Volgend jaar zal ik 20 van de 28 toernooiweken met haar doorbrengen."

Down Under
Op 27 december vertrekt Wickmayer naar Australië, waar ze nog verder aan haar conditie zal werken. Op 5 januari start ze, net als Kirsten Flipkens (WTA 45), het seizoen in het Nieuw-Zeelandse Auckland. Daarna speelt Wickmayer vanaf 12 januari het toernooi in het Australische Sydney, in aanloop naar het Australian Open (19-31/01). Van 4 tot 7 februari reist de Belgische Fed Cup-ploeg naar Boedapest. België, dat zich in groep 1 van de Europees-Afrikaanse zone bevindt, neemt het daar in poulevorm op tegen 3 of 4 landen. Wickmayer hoopt in Boedapest erbij te zijn, zo herhaalde ze maandag

5
PHOTO_NEWS
5
BELGA

Lees meer