epa07795776 Andy Murray of Britain in action against Imran Sibillie of France during their match at the Rafa Nadal Open by Sotheby's in Palma de Mallorca, Balearic Islands, Spain, 26 August 2019. The Rafa Nadal Open by Sotheby tournament runs from 26 August until 01 September.  EPA/CATI CLADERA
EPA epa07795776 Andy Murray of Britain in action against Imran Sibillie of France during their match at the Rafa Nadal Open by Sotheby's in Palma de Mallorca, Balearic Islands, Spain, 26 August 2019. The Rafa Nadal Open by Sotheby tournament runs from 26 August until 01 September. EPA/CATI CLADERA

Andy Murray boekt eerste zege sinds comeback

Andy Murray (ATP-328) heeft maandag zijn eerste zege sinds zijn comeback geboekt. In de eerste ronde van het Rafa Nadal Open, een challengertoernooi in Mallorca. 

De voormalige nummer één van de wereld makkelijk met 6-0 en 6-1 van de Franse tiener Imran Sibille (geen ranking). De Slovaak Norbert Gombos (ATP-115) is zijn volgende tegenstander.

Het is voor de 32-jarige Schot de tweede overwinning in 2019. De eerste boekte hij op nieuwjaarsdag in Brisbane. Vervolgens ging hij er op het Australian Open in de eerste ronde uit, kort nadat hij wegens aanhoudende heupproblemen het einde van zijn carrière aankondigde. Een geslaagde heupblessure deed Murray toch tot een comeback besluiten. Eerst alleen in het dubbelspel, sinds twee weken ook in het enkel. Zowel in Cincinati als Winston-Salem verloor hij echter zijn eerste wedstrijd. Nu probeert hij een niveau lager wat wedstrijdritme op te doen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer