8
AFP

Goffin zwoegt, maar knokt zich na heupblessure en knotsgekke partij voorbij Franse vriend naar derde ronde Australian Open

David Goffin (ATP 11) heeft zich niet zonder moeite geplaatst voor de derde ronde van de Australian Open. De Luikenaar won de eerste twee sets tegen zijn Franse vriend Pierre-Hugues Herbert (ATP 64), maar kreeg nadien last aan de heup. De Belg haalde het finaal na een slopende vijfsetter. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Ik zal onze vriendschap even moeten vergeten en mijn wedstrijd spelen zoals ik altijd doe", klonk het vooraf bij Goffin. En dat deed hij (aanvankelijk) ook. De 29-jarige Belg ging verschroeiend van start en won zowaar elf punten op een rij. Herbert stond erbij en keek ernaar. De stand na amper zeven minuten: 3-0.

De Fransman probeerde het evenwicht te herstellen, maar maakte te veel fouten. Vooral omdat Goffin zijn opponent constant onder druk zette. Zo forceerde de Luikenaar bij een 4-1-stand een nieuwe break, waarna hij de set met succes uitserveerde: 6-1.

8
AFP

Beterschap bij Herbert in het tweede bedrijf. De Fransman spoelde het serverlies door met een love game en hield vervolgens gelijke tred met Goffin. Tot Herbert na een dubbele fout andermaal zijn service moest inleveren. Een mentale tik voor de nummer 64 van de wereld, die wat later een nieuwe break moest toestaan.

Op het eind van de tweede set ging Herbert een eerste keer door de opslag van onze landgenoot. Maar het inhaalmanoeuvre kwam te laat. Goffin sleepte ook het tweede bedrijf in de wacht: 6-4. 

Vijfsetter na heupblessure

De Luikenaar duwde in de openingsfase van de derde set nog wat extra het gaspedaal in. Herbert had geen antwoord in huis en zag hoe Goffin wederom een bonus nam: 3-1. Maar de Belg kon dat niveau niet vasthouden. De Fransman keerde terug en won prompt drie spelletjes na elkaar. Op naar een tiebreak? Neen. Herbert ging door op zijn elan en trok zelfs het laken naar zich toe: 4-6.

8
AFP

Goffin bleef in de vierde set de fouten opstapelen, Herbert profiteerde en pakte spelletje na spelletje. 0-1, 0-2, 0-3, 0-4. Goffin werd plots van het kastje naar de muur gespeeld. De Fransman wist niet wat hem overkwam. Herbert gunde zijn Belgische ‘copain’ slechts één game in het vierde bedrijf. Qu’est ce qui se passe? Het antwoord: hinder aan de heup.

Herbert rook bloed en ging nogmaals door de opslag van zijn Belgische tegenstrever. Maar niet veel later hingen de bordjes opnieuw gelijk. Met dank aan enkele dubbele fouten van Herbert. De stress om het af te maken? Goffin greep de reddingsboei en knokte zich alsnog naar de zege: 6-3. Bloed, zweet en tranen. 

8
AP

Goffin: “Wordt niet eenvoudig tegen Rublev, hij is de man in vorm”

“Ik had geluk vandaag. Ik ben blij dat ik het in vijf sets heb gered. Het scheelde heel weinig. Ik heb mijn ervaring uitgespeeld door meer naar voor te komen, beter te returnen”, zei Goffin na afloop voor de microfoon van Eurosport.

De Luikenaar legde uit wat er mis ging in de derde set. Daarin leidde hij met 3-1 en leek de vlotte kwalificatie op zak, maar hij verloor de set alsnog met 4-6. “Ik kreeg een kans om bij 5-4 te breken en de wedstrijd uit te serveren. Maar hij begon goed te spelen. Hij controleerde de ballen beter, was agressiever en ik bewoog heel slecht. Fysiek had ik wat last.”

Bij het begin van de vijfde set kreeg Goffin verzorging. “Ik voelde mijn heup en adductoren tijdens de rustpauzes, omdat je dan snel afkoelt. Ik had geluk in het spel waarin hij op voorsprong stond en dan twee dubbele fouten maakte. Daarna kwam ik 4-2, 5-3 voor en dan nog hing het van weinig af.”

In de derde ronde wacht de 22-jarige Rus Andrey Rublev (ATP 16). “Het wordt een gevecht. Hij is de man in vorm. Hij won twee toernooien en is nog ongeslagen dit jaar. Door mijn ervaring heb ik een voordeel op hem. Maar het wordt niet eenvoudig.” 

8
EPA
8
AFP
8
AFP
8
AFP

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Liliane Vervliet

    Proficiat !!!

Lees meer