Na de ‘strafste ace’ van Tomic is er nu de ‘onmogelijke passeerbal’ uit Melbourne Park

Na de wel heel aparte service van Bernard Tomic gisteren tegen Nick Kyrgios in ‘de clash der Australische woelwaters’ (zie hieronder), is het vandaag de beurt aan Dan Evans om de mond even te laten openvallen. Tijdens de kwalificaties van de Australian Open pakte de Brit uit met een haast onmogelijk passing shot tegen de Oostenrijker Jurij Rodionov. Evans plaatste zich ook voor de laatste kwalificatieronde na drie sets (6-4, 3-6, 7-5) in Melbourne Park. Ook Kimmer Coppejans staat overigens op een zucht van de Australian Open. Lees er hier meer over.

Bernard Tomic met erg bizarre ace

De Kooyong Classic tussen de Australische ‘bad boys’ Bernard Tomic en Nick Kyrgios kreeg een wel heel opmerkelijk slot. Net op het moment dat Kyrgios bij een stand van 3-6, 4-5 (15-40) klaar stond om een matchpoint weg te werken, werd hij verrast door een even geniale als gluiperige onderhandse service van zijn tegenstander. Even was iedereen in verwarring: het publiek, de spelers zelf en ook de umpire. Die laatste kan, na enige aarzeling, echter niets anders beslissen dan: game, set & match voor Tomic.

Ook al was het eigenlijk maar een oefenwedstrijd, toch was niet iedereen even opgezet met wat de Australiërs, beiden bekend als moeilijke jongens, ten berde brachten. “Aan het kijken naar Kyrgios versus Tomic op de Kooyong Classic... Wat een grap. Ik betaal hier en de twee idioten trekken zich daar niks van aan. Het is een exhibitiewedstrijd, maar je kan er nog steeds op gokken... Hoe dit geen matchfixing is, is voor mij een raadsel. Haal deze twee uit competitie”, foeterde Georgie Parker, een voormalige Australische hockeyster, via Twitter.

2
EPA
2
AFP

6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Marko Decandt

    Tja, het gaat natuurlijk over een oefenwedstrijd. Een beetje zoals ooit die wedstrijd geweest is van Yannick Noah tegen Henin. Daar moet je de spelregels ook vaak niet al te serieus volgen of je krijgt dan net geen grappige wedstrijd, wat juist de bedoeling is.

  • Rob Delbeek

    Hij botst met een andere tennisbal tijdens het punt, mag niet natuurlijk

Lees meer