2 Clijsters in 2012 op de Australian Open.
Photo News Clijsters in 2012 op de Australian Open.

Wildcard Australian Open ligt klaar voor Kim Clijsters

Kim Clijsters (36) kan op beide oren slapen: als ze op tijd speelklaar geraakt, dan ligt er een wildcard klaar voor haar op de Australian Open (20 januari). 

Het eerste grandslamtoernooi van het jaar is niet vergeten dat de Limburgse mama er in 2011 haar vierde grandslamtitel won en tegelijk door het Australische publiek aan de boezem werd gedrukt. “Dit is één van haar favoriete plekken”, wist toernooidirecteur Craig Tiley. “En wij noemen haar ook niet voor niets ‘Aussie Kim’, hè.”

Kim zou graag haar comeback beginnen in Australië.

Australian Open-directeur Craig Tiley

Clijsters werkt naarstig verder aan haar comeback maar om nu al te zeggen of ze daadwerkelijk gaat aantreden in Melbourne, is het nog iets te vroeg dag. “Ze is aan het trainen en ze zou graag haar comeback beginnen in Australië”, meende Tiley desalniettemin. “We zijn in gesprek met haar en haar team. Ze is een voormalige winnares, ze zou geweldig zijn voor het toernooi en we willen haar dan ook helpen waar we kunnen.”

2 Craig Tiley (r) in de Rod Laver Arena.
EPA Craig Tiley (r) in de Rod Laver Arena.

Drie weken geleden verraste Clijsters de tenniswereld met de aankondiging dat ze zeven jaar na haar tweede afscheid een derde deel aan haar carrière wil breien. Dat mag de Breese volgens de website van de Internationale Tennisfederatie trouwens al doen vanaf 30 december 2019, wat wil zeggen dat ze zich zes maanden daarvoor opnieuw beschikbaar heeft gesteld voor dopingcontroles. Het toernooi van Brisbane (7 januari), waar Clijsters in 2010 de titel won na een zinderende finale tegen Justine Henin, zou zo misschien wel een eerste ijkpuntje kunnen worden.

27 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jacco Nobel

    Alleen voor t geld? Belachelijke opmerking, dat heeft Kim niet meer nodig,heeft haar schaapjes op het droge. Je ziet aan haar dat ze t nog een keer wil tonen Op en top sportvrouw en sympathieke dame.

  • Chris Devlaeminck

    @Johan Hendrickx. Kim is een publiekstrekker. Hoe meer publiek, hoe meer geld in het laatje. Hoe meer geld in het laatje, hoe beter aankomende talenten kunnen betaald worden. Dat Kim, voor even, terugkomt is goed voor de tennissport. Stel je voor hoeveel aandacht de 'clash der mama's' zou trekken? Kim tegen Serena.

Lees meer