Ashleigh Barty (R) en Samantha Stosur (L).
AFP Ashleigh Barty (R) en Samantha Stosur (L).

Australië plaatst zich als eerste voor finale Fed Cup

Australië heeft zich vandaag als eerste geplaatst voor de finale van de Fed Cup tennis, die plaatsvindt in het weekend van 9 en 10 november. In de halve finales haalde Australië het in Brisbane met 3-2 van Wit-Rusland. In het beslissende dubbelspel wonnen Ashleigh Barty en Samantha Stosur met 7-5, 3-6 en 6-2 van Aryna Sabalenka en Victoria Azarenka.

In de eerste partij van vandaag trok Ashleigh Barty (WTA 9), die gisteren al te sterk was voor Azarenka (WTA 61), met tweemaal 6-2 aan het langste eind tegen Aryna Sabalenka (WTA 10). Daardoor kwamen de Australiërs aan de leiding. Azarenka trok de stand vervolgens in evenwicht door Samantha Stosur (WTA 77) met tweemaal 6-1 te verslaan.

Australië gaat op zoek naar een achtste eindzege in de Fed Cup, de laatste dateert van 1974. Het is de eerste finale voor de Australiërs sinds 1993 (nederlaag tegen Spanje). In de andere halve finale staat Frankrijk in Rouen tegenover Roemenië. Na de eerste dag is de tussenstand daar 1-1. In de eerste ronde schakelde Frankrijk België uit. De Fransen zegevierden in februari met 1-3 in Luik.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer