2 Gebruikte Zverev een smartphone?
RV Gebruikte Zverev een smartphone?

Bedrog op ATP Finals? Kijkers zien Zverev tijdens tennismatch scrollen op smartphone

Beroering in de ATP Finals. Heel wat kijkers fronsten de wenkbrauwen toen Alexander Zverev (ATP 7) in zijn match tegen Stéfanos Tsitsipás (ATP 6) in zijn tenniszak tastte en met iets leek te scrollen. “Een gsm? Ik weet van niets. Misschien was ik bezig met een waterflesje?” zei de Duitser achteraf. Elektronische toestellen zijn verboden tijdens een tennismatch. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Na de stunt tegen Rafael Nadal, kreeg Zverev in zijn tweede wedstrijd op de ATP Finals maar weinig klaar tegen Tsitsipás. De eerste set verloor de 22-jarige Duitser met 6-3 en ook in de tweede set leek een ommekeer niet voor meteen. Toen de twee heren bij een 2-1-stand in het voordeel van de jonge Griek de bankjes opzochten, zoomde de cameraman in op Zverev. Het nummer zeven van de wereld greep op dat moment naar iets in zijn sportzak waarmee hij leek te scrollen. Twitter ontplofte meteen: “dat kan niet anders dan een smartphone zijn.” Tenzij de organisator er anders over beslist - hier niet het geval - zijn elektronische toestellen tijdens een match verboden voor tennissers. Dit om coaching en matchfixing tegen te gaan. 

2 Gebruikte Zverev een smartphone?
RV Gebruikte Zverev een smartphone?

Na de wedstrijd, Zverev verloor uiteindelijk met 6-3 en 6-2, schotelden de journalisten hem meteen de beelden voor. “Ik was absoluut niet met een telefoon bezig. Mijn smartphone lag in de lockers, zoals altijd. Waarmee ik dan wel bezig was? Ik heb geen flauw idee. Misschien met een waterflesje?”, ontkende hij in alle talen. 

Zverev speelt morgen zijn derde duel tegen Daniil Medvedev (ATP 4). Tenzij de organisatie toch van oordeel is dat het zaakje stinkt en de Duitser een straf oplegt. 

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Steve Caria

    Wat zou dit helpen al was het een telefoon, ge moet het tenslotte nog steeds zelf doen.

  • Marcel Bontinck

    ik zie duidelijk een flesje water en geen GSM.

Lees meer