6
Photo News

België uitgeschakeld in Fed Cup na nieuwe nederlaag Elise Mertens

De Belgische tennisdames zijn uitgeschakeld in de Fed Cup. Elise Mertens verloor haar duel tegen Caroline Garcia (2-6 en 3-6), waardoor de Françaises een onoverbrugbare 0-3-voorsprong pakten. Onze zuiderburen stoten zo door naar de halve finale in de Fed Cup.

Gisteren verloor Mertens ook al van Alizé Cornet (WTA 51) en ging Alison Van Uytvanck (WTA 50) onderuit tegen Garcia. Door de 3-0-tussenstand zijn het vierde enkelduel en de afsluitende dubbelwedstrijd overbodig geworden.

“Garcia deelde geen cadeaus uit”

“Ik voelde me zowel mentaal als fysiek fris, maar kon mijn spelniveau niet verhogen”, reageerde Mertens na haar nederlaag.. “Zoals gisteren heb ik alles gegeven. We waren opnieuw aan elkaar gewaagd, maar Garcia liet geen steek vallen en deelde geen cadeaus uit. Ik kon mijn beste tennis niet op de mat brengen. Het staat buiten kijf dat ik in dit jaarbegin nog wat op zoek ben naar mijn beste niveau.”

Frankrijk treft in het weekend van 20 en 21 april in de halve finales van de Fed Cup de winnaar van de ontmoeting tussen Tsjechië en Roemenië. Momenteel staat het in Ostrava 1-1. België speelt een barragewedstrijd voor het behoud in de Wereldgroep (ook 20-21 april). De loting voor die barrages is voorzien voor dinsdag (om 13u00 in Londen).

6
Photo News

Kapitein Van Herck richt blik na exit op toekomst: “Dit team heeft enorm potentieel”

“Dit is een nederlaag, maar geen mislukking”, stelde captain Johan Van Herck na afloop. “Het staat buiten kijf dat deze exit pijn doet. Ik wil niet van een mislukking praten, maar eerder van een nederlaag. We gaan evalueren en analyseren wat beter kan. We hebben bepaalde kansen gekregen, en ook zondag zaten bepaalde details niet mee. We moeten nu verder en vooral aan de slag. Dit team heeft een enorm potentieel voor de toekomst. We hoopten op meer en zijn dus teleurgesteld. Maar we hebben een interessante kern, met de speelsters die hier in Luik waren en ook nog Yanina Wickmayer en Greet Minnen.”

Flipkens en Bonaventure redden eer met winst in overbodig dubbelspel

Kirsten Flipkens en Ysaline Bonaventure hebben België dan toch een punt bezorgd in het duel van de eerste ronde (kwartfinale) van de Fed Cup tegen Frankrijk. De Belgische tandem won het overbodige dubbelspel op het hardcourt van Luik tegen Pauline Parmentier en Fiona Ferro in 6-3, 3-6 en 10/6 in de supertiebreak. De partij duurde 1 uur en 20 minuten. 

6
Photo News
6
Photo News
6
BELGA
6
REUTERS

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Manse Williby

    Wat een zwak weekend van Mertens.Deze die van mening zijn dat ze top 10 waardig is zullen wel van gedacht veranderen zeker? Elise zal dit jaar een terugval maken die nog niet gezien is. Haar plaats is rond de top 50. De commentator op de Vrt bracht zelfs ter sprake dat zij veel zou bijgeleerd zou hebben van hare Majesteit Clijsters, ik heb daar niet veel van gezien.

Lees meer