Ysaline Bonaventure.
BELGA Ysaline Bonaventure.

Bonaventure en Mestach in goede doen

Ysaline Bonaventure heeft vandaag aan de zijde van de Slovaakse Janette Husarova op het ITF-graveltoernooi in het Tsjechische Praag (75.000 dollar) de tweede ronde van het dubbelspel bereikt.

Bonaventure en Husarova, de tweede reekshoofden, waren in de eerste ronde met 6-3, 5-7 en 10/8 te sterk voor de Tsjechen Lenka Kuncikova en Karolina Stuchla. In de tweede ronde (kwartfinales) wacht Mestach en Husarova een duel met de Argentijnse Tatiana Bua en de Spaanse Georgina Garcia-Perez.

Bonaventure (WTA 184) plaatste zich gisteren in Praag eveneens voor de tweede ronde in het enkelspel. Ze versloeg de Russin Marina Melnikova (WTA 174) met tweemaal 6-4. In de tweede ronde speelt de 20-jarige Luikse tegen het Russische zesde reekshoofd Alexandra Panova (WTA 131).

Mestach bereikt tweede ronde in Landisville
An-Sophie Mestach (WTA 101) heeft zich dan weer geplaatst voor de tweede ronde van het ITF-toernooi in het Amerikaanse Landisville hard/25.000 dollar). De 21-jarige Gentse, het eerste reekshoofd, versloeg in de eerste ronde de 19-jarige Amerikaanse qualifier Aleksandra Mally (niet geklasseerd) in twee sets met 6-2 en 6-3.

In de tweede ronde ontmoet Mestach de 23-jarige Chieh-Yu Hsu (WTA 307) uit Taiwan.

Lees meer