3
PHOTO_NEWS

David Goffin en Alison Van Uytvanck meteen in actie op US Open

David Goffin (ATP 14) en Alison Van Uytvanck (WTA 54) komen morgen meteen in actie op de openingsdag van de US Open in New York, het vierde en laatste grandslamtoernooi van het seizoen.

Veertiende reekshoofd Goffin geeft in de eerste partij op Court 13 om 17u Belgische tijd Simone Bolelli (ATP 62) partij. De Luikenaar staat al voor de derde keer dit seizoen tegenover de Italiaan. Die versloeg hem begin dit jaar in Sydney met tweemaal 6-3. Goffin nam enkele maanden later weerwraak in Berlijn, al ging dat moeizaam: 7-6 (7/5), 5-7 (4/7) en 6-1.

Even wachten op opponente
Ook Alison Van Uytvanck (WTA 54), de hoogst geklasseerde landgenote bij de vrouwen, komt morgen op de court. De Belgische nummer één was bij de loting van donderdag aan een kwalificatiespeelster gekoppeld en moest dus nog even wachten op de naam van haar eerste opponente. Dat werd uiteindelijk Jessica Pegula (WTA 257), tegen wie ze nooit eerder speelde. Zij spelen om 17u het eerste duel op Court 7.

Andere Belgen pas later
De vier andere landgenoten op de hoofdtabel - Steve Darcis en Ruben Bemelmans bij de mannen en Kirsten Flipkens en Yanina Wickmayer bij de vrouwen - moeten nog even geduld uitoefenen om in actie te komen op Flushing Meadows.

3
PHOTO_NEWS
3
PHOTO_NEWS

Lees meer