2
EPA

David Goffin voor vijfde keer naar ATP-finale in Gstaad

David Goffin heeft zich geplaatst voor de finale van het ATP-toernooi in het Zwitserse Gstaad. De Luikenaar klopte in de halve finale de Braziliaan Thomaz Bellucci met 6-4, 6-2.

Goffin had zijn enige vorige duel met Bellucci verloren en was dus gewaarschuwd. In 2013 moest hij op het hardcourt in Auckland in de eerste ronde met 7-6 (7/5), 6-2 de duimen leggen voor de Braziliaan. De 24-jarige Luikenaar deed het vandaag echter uitstekend tegen de drie jaar oudere Bellucci, in Gstaad al eindlaureaat in 2009 en 2012.

Dankzij de zege verzekerde Goffin zich voor de vijfde keer in zijn carrière van een ticket voor een ATP-finale. Dit jaar verloor hij de finale in het Nederlandse 's Hertogenbosch. Vorig jaar won hij de toernooien in het Franse Metz en het Oostenrijkse Kitzbühel en verloor hij de finale van het toernooi van het Zwitserse Bazel.

In de eindstrijd wacht de als derde geplaatste Oostenrijker Dominic Thiem (ATP 24), die eerder op de dag in drie sets de maat genomen had van tweede reekshoofd Feliciano Lopez (ATP 18). De setstanden waren 6-3, 6-7 (5/7), 6-3. De 21-jarige Thiem, dit seizoen al goed voor eindzeges in Umag en Nice, staat voor de vierde keer in zijn carrière in een ATP-finale. In de onderlinge confrontaties met Thiem staat Goffin 3-1 voor. Dit jaar won Thiem in Marseille (na opgave van Goffin in de eerste set), vorig jaar haalde de Luikenaar het in Bazel, Kitzbühel en op Queen's.

2 Dominic Thiem.
EPA Dominic Thiem.

Lees meer