3
AP

Djokovic daagt nog uit en brengt bezoek aan goeroe die stelt dat ‘zijn’ piramides helend effect op corona hebben

Alsof hij nog wat olie op het vuur wil gooien. Voor de eerste keer dat hij zich weer liet zien na zijn positieve coronatest, koos Novak Djokovic (33) voor een rondleiding door een omstreden figuur. De Bosnische semi-archeoloog Semir Osmanagic (in de video hieronder de man met de hoed) liet het nummer één van de wereld in het tennis kennismaken met de zogenaamde ‘Piramiden van de Zon’ in Visoko. Die zouden volgens de spirituele goeroe een helend effect op Covid-19 hebben.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het Bosnische piramidencomplex is een clusterformatie van natuurlijke heuvels waarop Osmanagic een patent claimt te hebben. Hij zou de unieke structuur ervan ontdekt hebben en stelt dat de heuvels de grootste piramides op aarde zijn die door de mens zelf gemaakt zijn. Een theorie die door geologen en echte archeologen al snel werd ontkracht. Hun studies tonen aan dat de heuvels louter natuurlijke formaties zijn waarbij geen menselijke hulp aan te pas kwam. Maar Osmanagic blijft zijn stelling promoten en de site op de kaart zetten als een toeristische attractie.

Lage concentratie negatieve ionen

In een televisiegesprek met het Bosnische 'Face TV’, gaat de archeoloog/goeroe/auteur/zakenman zelfs nog een stap verder. Osmanagic stelt dat de ‘piramides’ helende effecten hebben. Onder andere op Covid-19. Hij gaat ervan uit dat negatieve ionen de grootste vijand van corona zijn en dat de concentratie van die ionen bijzonder hoog is in de piramides van Vissoko. In de video toont hij Djokovic zijn zogenaamde ionenmeter. “Kijk, we hebben hier een bijzonder lage concentratie van amper 210 negatieve ionen”, zegt hij tegen de Serviër.

3
AP

Zelf zegt Osmanagic geen schrik te hebben van het virus. Hij claimt over een erg sterk immuunsysteem te beschikken net omdat hij veel tijd doorbrengt in de bossen rond de heuvels.

Wel met mondmasker

Een theorie die natuurlijk alles behalve wetenschappelijk onderbouwd is, net zoals Djokovic recent een forum gaf aan een soortgelijke goeroe die hamerde op de helende effecten van water. Djokovic zei toen zelfs dat vervuild water door de kracht van gebed kan omgezet worden in haar zuiverste vorm. “Wetenschappers hebben in experimenten aangetoond dat de moleculen in het water reageren op onze emoties, op wat we zeggen”, aldus Djokovic toen.

Djokovic kreeg de rondleiding in Visoko in het bijzijn van zijn ouders en een bodyguard. Opvallend: toen er hem naar selfies werden gevraagd, zette de Serviër ditmaal wel een mondmasker op. Enkele weken geleden organiseerde hij nog een exhibitietoernooi zonder het minste respect voor de coronaregels. Zo geraakte hij net als enkele collega’s en zijn vrouw besmet met het virus. Iets wat hem wereldwijde kritiek opleverde, maar Djokovic sprak nadien louter van een door de media georkestreerde heksenjacht tegen zijn persoon.

Lees ook:

 Djokovic spreekt van ‘heksenjacht’ na de coronaheisa: “Alsof er iemand moet vallen. En liefst een grote naam”

Omstreden uitspraken Djokovic onder de loep genomen door onze tennisexpert: “Soort kwakzalver krijgt enorm forum”

Onze tennisexpert verklaart het gedrag van Zverev, die week na Balkan-fiasco de partytour opging: “Eerst geld, dan jezelf en dan het grotere goed” (+)

3
AP

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Gunnar Aers

    Pa em hadden al land door dat hij niet al te slim was. Dus stuurden ze hem maar naar de tennisschool

  • Tina Colpaert

    Schorsen zal rap toontje lager zingen als hij een beetje verstand heeft want anders gaat hij het toch niet begrijpen!

Lees meer