2
BELGA

Dominique Monami niet langer coach van Fed Cup-team: "Wisselwerking bleek niet meer optimaal"

Dominique Monami is niet langer de kapitein van het Belgische Fed Cup-team. Dat laat de Koninklijke Belgische Tennisbond weten. Sinds september 2016 had zij onze tennisdames onder haar hoede, maar de wisselwerking tussen Monami en de ploeg bleek niet meer optimaal. 

"Na een grondige evaluatie, heeft de Koninklijke Belgische Tennis Bond een einde gemaakt aan de samenwerking met Dominique Monami", klinkt het. "Zij was sinds 28 september 2016 kapitein van het Fed Cup-team. De wisselwerking tussen Dominique en ploeg bleek niet meer optimaal." 

Met Dominique als kapitein belandde België terug bij de beste acht landen van de wereld. In februari werd in de kwartfinales in en tegen Frankrijk (3-2) verloren. De komende ontmoeting in en tegen Italië (Genua) gaat door op 21 en 22 april. Deze ontmoeting is voor België cruciaal. Winst is noodzakelijk om ook in 2019 tot de wereldgroep (top 8) te blijven behoren. 

Ivo Van Aken wordt tijdens deze duels éénmalig aangesteld om de ploeg te leiden als kapitein. "Dit geeft de federatie de mogelijkheid om na deze ontmoeting op zoek te gaan naar de nieuwe Fed Cup-kapitein en daarbij de noodzakelijke afstemming met alle betrokkenen te organiseren", klinkt het nog. Van Aken leidde in 2001 het Belgische team naar de enige Fed Cup-winst in de geschiedenis.

2
BELGA

14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • maurits sanders

    In plaats van monami ,Flipkens buiten!

  • Guy Bevers

    Is te begrijpen , ze was veruit de knapste !!

Lees meer