3 Rafael Nadal.
AP Rafael Nadal.

Elfvoudig winnaar Rafael Nadal staat bij laatste vier in ATP Barcelona, ook Thiem naar halve finale

Dominic Thiem maakt halve finales compleet in Barcelona

Dominic Thiem (ATP-5) heeft zich als laatste voor de halve finales van het ATP-toernooi van Barcelona (2.609.135 euro) geplaatst. De 25-jarige Oostenrijker deed dat door de Argentijn Guido Pella (ATP-28) in 1 uur en 40 minuten met 7-5 en 6-2 te verslaan.

Om een plaats in de finale neemt Thiem het op tegen de Spanjaard Rafael Nadal (ATP-2). De titelverdediger en elfvoudige toernooiwinnaar schakelde de Duitser Jan-Lennard Struff (ATP-51) met tweemaal 7-5 uit.

In de andere halve finale staat de Japanner Kei Nishikori (ATP-7), toernooiwinnaar in 2014 en 2015, tegenover de Rus Daniil Medvedev (ATP-14).

3
EPA

Elfvoudig winnaar Rafael Nadal staat bij laatste vier in ATP Barcelona

Titelverdediger Rafael Nadal (ATP 2) heeft zich geplaatst voor de halve finales van het ATP-toernooi in Barcelona (gravel/2.609.135 dollar). Het topreekshoofd haalde het - op de court Rafael Nadal - na één uur en 43 minuten tennis in twee sets (7-5 en 7-5) van de Duitser Jan-Lennard Struff (ATP 51). 

Struff had in de tweede ronde in Barcelona nog de maat genomen van onze landgenoot, David Goffin (ATP 22), het tiende reekshoofd in Catalonië.

In de halve eindstrijd wacht voor Nadal een confrontatie met de winnaar van het duel tussen de Oostenrijker Dominic Thiem (ATP 5), het derde reekshoofd, en de Argentijn Guido Pella (ATP 28). In de andere halve finale treft de Japanner Kei Nishikori (ATP 7), eindwinnaar in Barcelona in 2014 en 2015, de Rus Daniil Medvedev (ATP 14).

De 32-jarige Nadal won het toernooi van Barcelona al elf keer, waaronder de laatste drie jaar. In 2018 zette hij de Griek Stefanos Tsitsipas opzij in de finale.
Vorige week mikte Nadal eveneens op een twaalfde titel op het gravel in Monte Carlo, maar daar greep hij naast. De Spanjaard ging er in de halve finales uit tegen Fabio Fognini. De Italiaan versloeg aansluitend in de finale de Serviër Dusan Lajovic. 

3 Rafael Nadal.
AP Rafael Nadal.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer