REUTERS

Failliete Boris Becker staat nog tot 2031 onder financieel toezicht

Gewezen toptennisser Boris Becker staat nog zeker tot 2031 onder curatele. Dat is het gevolg van een onderzoek naar de resterende bezittingen en transacties van de Duitser.

De zesvoudig grandslamwinnaar werd in 2017 failliet verklaard, terwijl zijn vermogen ooit werd geschat op meer dan 150 miljoen euro. Als gevolg daarvan moest hij elke financiële transactie boven de 500 Engelse pond (580 euro) melden. Normaal gesproken wordt zo'n voorwaarde na een jaar opgeheven, maar dus niet bij Becker. Integendeel, tot oktober 2031 staat de ex-tennisser onder financieel toezicht. "Vanwege de geconstateerde overtredingen zijn de aan de heer Becker opgelegde beperkingen verlengd met als doel te voorkomen dat schuldeisers verdere schade ondervinden", luidt de uitleg van de Britse ‘Insolvency Service’. Becker probeerde onder meer via het veilen van zijn trofeeën geld bij elkaar te sprokkelen om aan zijn schuldeisers tegemoet te komen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer