2
BELGA

Flipkens niet voorbij titelverdedigster in Linz, Van Uytvanck wel door - Alexander Zverev past voor Davis Cup

Flipkens niet voorbij Strycova, Van Uytvanck wel door

Kirsten Flipkens (WTA 51) is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de tweede ronde van het WTA-toernooi in het Oostenrijkse Linz (hard/250.000 dollar). De Kempense verloor met 7-6 (7/4), 7-6 (7/5) van de als derde geplaatste Tsjechische Barbora Strycova (WTA 29), de titelverdedigster. Het was het zevende onderlinge duel tussen beide speelsters, het eerste sinds 2014. Flipkens leidt met 4-3.

Alison Van Uytvanck (WTA 56) kon zich wel plaatsen voor de kwartfinales. De 24-jarige Vlaams-Brabantse knokte zich in de tweede ronde voorbij de Slovaakse kwalificatiespeelster Anna Karolina Schmiedlova (WTA 70). Het werd 1-6, 7-6 (7/3), 7-6 (7/5). Bij 4-5 in de derde set redde Van Uytvanck drie matchballen. Om een plaats bij de laatste vier geeft Van Uytvanck de winnares van het Tsjechisch onderonsje tussen lucky loser Kristyna Pliskova (WTA 97) en derde reekshoofd Barbora Strycova (WTA 29) partij.

Samen met de Zweedse Johanna Larsson plaatste Kirsten Flipkens zich wel voor de tweede ronde van het dubbelspel in Linz. Ze moesten daar niet eens voor spelen, want de Wit-Russische Vera Lapko en de Luxemburgse Mandy Minella gaven forfait. In de volgende ronde nemen Flipkens en Larsson, die samen het derde reekshoofd vormen, het op tegen de Zwitserse Belinda Bencic en de Oostenrijkse Barbara Haas.

2 Alexander Zverev.
AFP Alexander Zverev.

Alexander Zverev past voor Davis Cup

De Duitser Alexander Zverev heeft in de marge van het Masters 1.000-toernooi in Shanghai laten optekenen dat hij in 2019 niet zal aantreden in de vernieuwde Davis Cup, die van 18 tot 24 november doorgaat in Madrid. De keuze voor die data is volgens Zverev 'geschift'.

"Want in november wil ik nooit meer tennissen", aldus het 21-jarige toptalent, nummer vijf van de wereld. "Ik denk dat alle andere topspelers jullie hetzelfde zullen zeggen. We hebben anderhalve maand rust in ons seizoen, en dat is de tweede helft van november en heel december. Een toernooi organiseren op het einde van november is dan ook geschift. Op het einde van het jaar zijn we uitgeput."

In de Davis Cup nieuwe stijl, in augustus goedgekeurd door de ITF, zullen achttien landen in november 2019 in een toernooi in Madrid strijden om de titel. Zes landen zijn automatisch geplaatst: de vier halvefinalisten van dit jaar (Frankrijk, Spanje, Kroatië en de VS) en twee wildcards, Argentinië en Groot-Brittannië. De twaalf overige tickets worden begin februari verdeeld. België moet zich trachten te kwalificeren in Brazilië.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer