7
BELGA

Goffin in finale Rosmalen: "Mahut zo ver mogelijk van het net houden"

Tweede reekshoofd David Goffin (ATP 15) heeft zich voor de eerste keer in zijn carrière geplaatst voor de finale van het ATP-grastoernooi in het Nederlandse Rosmalen. In de halve finale was de 24-jarige Goffin in twee sets te sterk voor de Luxemburger Gilles Muller (ATP 53): 7-6 (7/4) en 6-4 na 1 uur en 18 minuten.

Zondag speelt de gravelspecialist tegen de Fransman Nicolas Mahut voor een derde ATP-titel in zijn carrière, na zeges in Kitzbühel en Metz vorig jaar. "Ik wist dat ik ook op gras goed kon spelen, ik ben dan ook blij dat ik dat meteen kon tonen", vertelde Goffin na zijn zege in de halve finales tegen de Luxemburger Gilles Muller.

"Tegen Muller heb ik mijn opslag goed verzorgd en daarnaast probeerde ik agressief genoeg te tennissen en voor elk punt te gaan. Ik ben tevreden dat ik daarmee de oplossing gevonden heb en de match met een breakpunt heb kunnen beslissen", aldus Goffin. "Met Mahut wacht er me een lastige tegenstander. Hij heeft reeds heel wat finales op gras achter de rug, hij is een echte specialist. Zijn opslag is degelijk en ik moet hem morgen zo ver mogelijk van het net weghouden. Ik hoop dat het net zo goed gaat als vandaag."

7
EPA

De 24-jarige Luikenaar is intussen opgeklommen naar de vijftiende plaats op de mannenranking, waardoor hij in 's-Hertogenbosch als tweede reekshoofd op de tabellen mocht. Tevens is hij de hoogst genoteerde Belg ooit op de ATP-ranking. "Dat is natuurlijk leuk, al was het nooit echt een doel om Xavier Malisse voorbij te steken. Als ambitie had ik een plaats in de top twintig vooropgesteld. Nu mik ik op de top tien, maar ik weet dat ik daarvoor het hele jaar door op een constant niveau moet spelen", vertelde Goffin.

Voor Goffin wordt het zondag zijn eerste finale op gras. In zijn vorige deelnames in Rosmalen ging hij er telkens in de eerste ronde uit en dus had hij er tot begin deze week nog nooit een wedstrijd gewonnen op de hoofdtabel. "Ik ben natuurlijk blij dat ik hier eindelijk eens kon winnen. Ik kon dan ook rekenen op de steun van heel wat supporters", aldus Goffin, die vorig jaar zijn comeback startte met een toernooizege in Nederland. Toen was hij in de Challenger van Scheveningen de beste. "Ik hou daar inderdaad mooie herinneringen aan over. Ik ben er toen naartoe gegaan om vertrouwen op te doen en die toernooizege heeft voor een ommekeer gezorgd. Nadien won ik 25 keer op rij en speelde ik de rest van het jaar solide."

7
ANP
7
EPA

Vierde ATP-finale
De 24-jarige Luikenaar plaatste zich voor de vierde keer voor een ATP-finale. In 2014 won hij in Kitzbuhel en Metz en was hij runner-up in Bazel. Dit jaar wordt het dus zijn eerste finale.

Vertrouwd met Rosmalen
Mahut gaat voor een derde titel. In 2013 won hij al in Rosmalen, waarna hij een week later ook het grastoernooi van Newport op zijn palmares bracht. Vorig jaar was de Spanjaard Roberto Bautista Agut de beste in 's-Hertogenbosch. In de finale haalde hij het toen van de Duitser Benjamin Becker.

7
ANP
7
EPA
7
BELGA

Lees meer