11
Photo News

IJzersterke Goffin maakt indruk en wint na 2,5u toptennis voor het eerst van Djokovic

Voor het eerst in zijn carrière heeft David Goffin kunnen winnen van Novak Djokovic. Onze landgenoot haalde het in de kwartfinales van het ATP-toernooi in Monte Carlo in drie fantastische sets van de Serviër (6-2, 3-6 en 7-5). In de halve finales wacht Rafael Nadal.

Vijf confrontaties, vijf nederlagen. De statistieken spraken niet bepaald in het voordeel van Goffin. Toch trok de Luikenaar zich daar bitter weinig van aan. Onder het toeziend oog van Rode Duivel Radja Nainggolan speelde onze landgenoot een indrukwekkende eerste set bij elkaar, waarin hij zelfs 5-1 uitliep. Djokovic acteerde onherkenbaar en na een laatste speldenprik van de Serviër werd het 6-2.

Niets leek wel te lukken bij 'Nole'. In het begin van set twee ging Djokovic zelfs letterlijk onderuit op een schitterende bal van Goffin. Het leek wel alsof het nummer twee van de wereld dan een klik in zijn hoofd maakte. Gedaan met onnodige fouten, nu was het Goffin die slordig stond te tennissen. Djokovic schakelde een versnelling hoger en dwong een derde set af.

Die kon niet slechter beginnen voor Goffin. Hij gaf zijn eerste opslagspelletje weg en keek al snel tegen een 0-2 achterstand op. Op wilskracht knokte 'La Goff' zich opnieuw in de wedstrijd. De precisie was terug, dat zag je ook in zijn blik. 'Eye of the tiger'. Zelfs toen hij in het zesde spelletje vijf breekkansen liet liggen, brak hij niet. Integendeel. Bij het vijfde(!) wedstrijdpunt was het raak. 2,5u toptennis, met als eindwinnaar Goffin. De mooiste zege uit zijn carrière.

11
AFP
1st set to @david__goffin
11
Photo News
11
EPA
11
Getty Images
11
AFP
11
Photo News
11
EPA
11
Getty Images
11
Getty Images
11
AFP

David Goffin neemt het morgen in de halve finales voor het eerst in zijn carrière op tegen de Spanjaard Rafaël Nadal (ATP-7). Die schakelde vrijdag in zijn kwartfinale de Argentijn Diego Schwartzman (ATP-41) in 1 uur en 39 minuten met tweemaal 6-4 uit.

In de andere halve finale staat de Fransman Lucas Pouille (ATP-17) tegenover de Spanjaard Albert Ramos (ATP-24).

Uitslagen kwartfinale

Mannen enkel - Kwartfnales:
Albert Ramos (Spa/15) - Marin Cilic (Kro/5) 6-2, 6-7 (5/7), 6-2
Lucas Pouille (Fra/11) - Pablo Cuevas (Uru/16) 6-0, 3-6, 7-5
David Goffin (Bel/10) - Novak Djokovic (Ser/2) 6-2, 3-6, 7-5
Rafael Nadal (Spa/4) - Diego Schwartzman (Arg) 6-4, 6-4

10 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels
  • Fred Messenger .

    Top 10 zonder twijfel ! Congrat David !

  • Back 2 Basis

    Proficiat David! Je bent de Belgische trots in het mannentennis.