Ivo Van Aken (r) in 2011 na het veroveren van de Fed Cup. Verder herkent u op de foto (vlnr) Justine Henin, Kim Clijsters, Els Callens en Laurence Courtois.
Photo News Ivo Van Aken (r) in 2011 na het veroveren van de Fed Cup. Verder herkent u op de foto (vlnr) Justine Henin, Kim Clijsters, Els Callens en Laurence Courtois.

Ivo Van Aken krijgt topjob bij Tennis Vlaanderen

Ivo Van Aken wordt de nieuwe technische directeur en topsportcoördinator van Tennis Vlaanderen. Dat maakte de Nederlandstalige vleugel van de Koninklijke Belgische Tennisbond bekend.

"Tennis heeft me nooit losgelaten. Ik was al een tijdje terug betrokken bij de topsportwerking van Tennis Vlaanderen. Als technisch directeur wordt het mogelijk om, samen met de trainers, de grote uitdagingen van het hedendaags toptennis te realiseren", verklaarde de 64-jarige Van Aken.

Van Aken was tot 2006 al als technisch directeur van de VTV en als lid van de ITF trainerscommissie aan de slag. Hij heeft ook ervaring als Vlaams topsportmanager (maart 2005-maart 2009). Bij Tennis Vlaanderen moet hij onder meer "de werking van het topsportcentrum optimaliseren, dat in samenwerking met sportief directeur Ann Devries en het trainersteam van Tennis Vlaanderen, de trainersopleidingen verbeteren en een samenwerking met experten opzetten om het beste uit het Vlaamse tennistalent te halen".

.

Lees meer