4 Kirsten Flipkens.
AFP Kirsten Flipkens.

Kirsten Flipkens sneuvelt in tweede ronde van Indian Wells - Minnen verovert eindzege in Yokohama - Wickmayer treft Roemeense Bogdan in Mexico

Kirsten Flipkens heeft zich niet kunnen plaatsen voor de derde ronde van het WTA-tennistoernooi in het Amerikaanse Indian Wells (hard/9.035.428 dollar). Ze verloor in twee sets van de Amerikaanse Danielle Collins (WTA 25). Het werd 4-6 en 1-6 in 1 uur en 28 minuten.

Op dit moment neemt Alison Van Uytvanck (WTA 51) het in de tweede ronde nog op tegen de Zwitserse Belinda Bencic (WTA 23). Ysaline Bonaventure (WTA 144) zorgde eerder op de dag voor de verrassing door zich te plaatsen voor de derde ronde. In de tweede ronde haalde de 24-jarige Bonaventure, die uit de kwalificaties komt, het verrassend in drie sets van het Kroatische 28ste reekshoofd Donna Vekic (WTA 26).

Zestiende reekshoofd Elise Mertens (WTA 16) plaatste zich vrijdag al voor de derde ronde. In de tweede ronde tegen de zeventienjarige Amerikaanse Amanda Anisimova (WTA 67) won Mertens met 6-4 en 6-2. 

4 Kirsten Flipkens.
AFP Kirsten Flipkens.

 Minnen verovert eindzege in Yokohama

Greet Minnen (WTA 243) heeft het ITF-toernooi in het Japanse Yokohama (hard/25.000 dollar) op haar naam geschreven. De 21-jarige Belgische rekende in de finale af met de Roemeense Elena Gabriela Ruse (WTA 253) in twee sets: 6-4 en 6-1. De partij nam 1 uur en 10 minuten in beslag. Het is voor Minnen de achtste ITF-enkeltitel uit haar loopbaan. 

4 Greet Minnen WTA Hobart
HobartInternational Greet Minnen WTA Hobart

Wickmayer treft Roemeense Bogdan in Mexico

Yanina Wickmayer (WTA 133) is komende week als enige Belgische aan de slag op het WTA-toernooi in het Mexicaanse Guadalajara (hard/125.000 dollar). In de eerste ronde speelt de 29-jarige Wickmayer tegen de 26-jarige Roemeense Ana Bogdan (WTA 106). Het wordt hun eerste onderlinge duel.

Bij winst neemt ‘Wicky’ het in de achtste finales op tegen het Tsjechische zevende reekshoofd Kristyna Pliskova (WTA 90) of een qualifier. De Française Alizé Cornet (WTA 52) is het topreekshoofd in Guadalajara. Het toernooi, dat behoort tot de 125K Series, wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd.

4 Yanina Wickmayer.
BELGA Yanina Wickmayer.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer