Kirsten Flipkens
Getty Images Kirsten Flipkens

Kirsten Flipkens verliest opnieuw met Manila Mavericks

De Manila Mavericks, het team van Kirsten Flipkens, heeft vandaag op de 11e en voorlaatste dag van de International Premier Tennis League (IPTL) met 28-23 verloren van de Indian Aces. In Dubai kwam Flipkens tweemaal in actie, maar ze trok telkens aan het kortste eind.

'Flipper' verloor haar enkelduel met 6-3 van de Servische Ana Ivanovic. In het gemengd dubbel ging Flipkens aan de zijde van de Canadees Daniel Nestor met 6-4 onderuit tegen het Indiase duo Rohan Bopanna en Sania Mirza.

In de eerste editie van de IPTL nemen vier teams bestaande uit verschillende toptenniss(t)ers het van 28 november tot 13 december tegen elkaar op in vier Aziatische steden: Manilla, Dubai, New Delhi en Singapore. Elke ontmoeting bestaat uit vijf wedstrijden (enkel mannen, enkel vrouwen, dubbel mannen, dubbel gemengd en een enkelwedstrijd tussen twee tennislegendes) van slechts één set. Wie in totaal de meeste games pakt, wint de ontmoeting. De 'advantage'-regel wordt niet toegepast, wie bij deuce dus het punt maakt krijgt ook meteen de game. Wie het eerst zes games wint, haalt de set binnen. Bij 5-5 wordt een tiebreak gespeeld van vijf minuten.

In het andere duel van vandaag waren de Singapore Slammers met 23-21 te sterk voor de UAE Royals. In de stand leiden de Indian Aces met 38 punten, voor de UAE Royals (33 ptn), de Manila Mavericks (31) en de Singapore Slammers (23).

Uitslagen:
Indian Aces - Manila Mavericks 28-23

Legendes:
Fabrice Santoro (Fra) - Mark Philippousis (Aus) 6-3

Enkel mannen:
Gael Monfils (Fra) - Jo-Wilfried Tsonga (Fra) 6-2

Enkel vrouwen:
Ana Ivanovic (Ser) - Kirsten Flipkens (Bel) 6-3

Dubbel mannen:
Rohan Bopanna/Gael Monfils (Ind/Fra) - Jo-Wilfried Tsonga/Daniel Nestor (Fra/Can)

Dubbel gemengd:
Rohan Bopanna/Sania Mirza (Ind/Ind) - Daniel Nestor/Kirsten Flipkens (Can/Bel) 6-4

Lees meer