Flipkens.
Photo News Flipkens.

Kirsten Flipkens wint in achtste finales in Mexico en draagt zege op aan overleden grootmoeder

 Kirsten Flipkens (WTA 58) plaatste zich voor de kwartfinales van het WTA-toernooi in het Mexicaanse Monterrey (hard/250.000 dollar). Na afloop droeg ze de overwinning op aan haar grootmoeder, die vijf jaar geleden overleed.  Flipkens haalde het in de tweede ronde met 6-3 en 6-3 van de Sloveense Dalila Jakupovic (WTA 92). “Deze overwinning vandaag is voor iemand speciaal daar boven”, tweette ze achteraf. “Ik weet dat je toekeek. Ik wilde dit graag voor jou winnen. Moeke. Al vijf jaar geleden.”

Het was het tweede duel tussen de 33-jarige ‘Flipper’ en de 28-jarige Jakupovic. Begin dit seizoen won Flipkens in Hobart (ook op hardcourt) met 6-4 en 7-5. In de kwartfinales neemt de 33-jarige Flipkens het op tegen de winnares van het duel tussen het Duitse eerste reekshoofd Angelique Kerber (WTA 5) en de Tsjechische Karolina Muchova (WTA 109). 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer