2 Kyrgios.
EPA Kyrgios.

Kyrgios heeft idee om slachtoffers van Australische bosbranden te helpen: “Per ace geef ik 200 dollar”

Nick Kyrgios komt in actie voor de slachtoffers van de bosbranden die al enige tijd aan de gang zijn in zijn thuisland Australië. De tennisser gaat onder meer 200 Australische dollar (125 euro) per ace, geslagen tijdens de toernooien in de Australische zomer, doneren.

De nummer 30 van de wereld, ook wel bestempeld als de bad boy van het circuit, wil meer doen om zijn getroffen landgenoten hulp te bieden. Op nieuwjaarsdag riep hij Tennis Australia en de Australian Open al op tot het spelen van een demonstratiewedstrijd, met als doel om zoveel mogelijk geld op te halen.

De 24-jarige Kyrgios begint zijn seizoen tijdens de ATP Cup, een nieuw landentoernooi in drie Australische steden. Op 20 januari doet hij mee aan de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het jaar. 

Kyrgios kreeg overigens meteen navolging. Zo tweette zijn landgenoot Alex De Minaur dat hij 250 dollar per ace zal doneren. "Ik denk wel niet dat ik zoveel aces als jou zal slaan", voegde hij er met een knipoog richting Kyrgios aan toe.

Australië wordt al maanden geteisterd door bosbranden. Alleen al in de deelstaat Nieuw-Zuid-Wales is een gebied dat anderhalf keer zo groot is als België afgebrand. Honderden huizen zijn al in vlammen opgegaan.

2
EPA

Lees meer