8
reuters

Rojer en Tecau schrijven dubbelspel op hun naam

De Nederlander Jean-Julien Rojer heeft met zijn Roemeense tennispartner Horia Tecau de ATP World Tour Finals gewonnen. In de eindstrijd in de O2 Arena in Londen boden Rojer en Tecau de Indiër Rohan Bopanna en de Roemeen Florin Mergea geen enkele kans: 6-4 6-3.

De Nederlander en de Roemeen kwamen in de eerste set direct op voorsprong door een break op de opslag van de opponenten in de eerste game. De nieuwe nummers één van de wereldranglijst kwamen in het vervolg niet in gevaar. Tecau serveerde de set met een ace uit bij de eerste kans. Ook in de tweede set kwamen Rojer en Tecau door een break op voorsprong. De wedstrijd werd beslist door nog een break op de opslag van Bopanna.

Na ontvangst van de bokaal nam Rojer de microfoon voor een uitgebreid dankwoord. De Nederlander herinnerde het publiek aan zijn slechte prestaties op de World Tour Finals tot deze week. Rojer verloor al zijn negen partijen in de laatste drie jaar maar verloor afgelopen dagen geen enkele set. "Het is een surrealistisch gevoel maar met dit resultaat zou ik er voor tekenen", reageerde hij. "We hebben er altijd geloof in gehouden. Het was een lange weg met kleine stapjes", vulde Tecau hem aan.

Door de winst in Londen mogen de Nederlander en Roemeen 423.000 dollar (ruim 397.000 euro) delen.

8
getty
8
getty
8
getty
8
afp
8
afp
8
getty
8
getty

Lees meer