4
REUTERS

Mertens stunt tegen nummer acht van de wereld en plaatst zich voor halve finales in Qatar

Elise Mertens (WTA-21) heeft zich geplaatst voor de halve finales van het WTA-toernooi van Doha (916.131 dollar). De 23-jarige Limburgse deed dat door de Nederlandse Kiki Bertens (WTA-8), vijfde reekshoofd op het hardcourt in de Qatarese hoofdstad, in 1 uur en 30 minuten met 6-4 en 6-3 te verslaan.

“Mijn eerste set was van een heel hoog niveau”, zegt Mertens. “Ik wist dat ik moest proberen om zo dicht mogelijk bij de achterlijn te blijven en bij de kleinste kans het veld in te gaan, want zij is heel sterk. Mijn opslag was ook goed en ik ben erin geslaagd om heel bevrijd te spelen. Dat is bemoedigend voor wat volgt.”

4
REUTERS

Mertens slaagde er donderdag in om er weer te staan na een teleurstellend weekend in de Fed Cup tegen Frankrijk, waarin ze haar twee enkelspelen verloor. “De Fed Cup was geen succes, maar goed, dat maakt deel uit van het tennis. Ik heb alles gegeven en ik kan mezelf niets kwalijk nemen, maar ik hoopte natuurlijk wel op een ander resultaat.” Het toernooi in Doha zag ze “als een nieuwe kans”.

“Agressief zonder te overhaasten”

In de halve finales neemt Mertens het vrijdag op tegen het 31-jarige Duitse derde reekshoofd Angelique Kerber (WTA 6), die vorig jaar nog Wimbledon won. “Het zal geen gemakkelijke match worden, want Kerber heeft veel ervaring”, zegt Mertens. “Het is een speelster met een goede counter. Ik moet dus agressief zijn, maar zonder mij te overhaasten.”

4  Kiki Bertens.
AFP Kiki Bertens.

Kerber schakelde donderdag de Tsjechische Barbora Strycova (WTA-49) in 2 uur en 7 minuten met 1-6, 6-2 en 7-6 (7/4) uit. In de andere halve finale staan de Roemeense Simona Halep (WTA-3) en de Oekraïense Elina Svitolina (WTA-7) tegenover elkaar. 

4
AFP

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Eddy Van De Velde

    Als dat al een stunt is, ziet de toekomst er niet rooskleurig uit

  • Karin Porters

    Fantastisch Elise! Op naar de finale

Lees meer