4
Photo News

Mertens zet Luxemburgse Minella opzij in Lugano - Ook Van Uytvanck naar achtste finales

Errani en drie youngsters in Italiaanse Davis Cup-selectie

Tathiana Garbin heeft de Italiaanse selectie bekendgemaakt voor de Davis Cup-ontmoeting tegen België. De Italiaanse kapitein rekent voor het barrageduel in de Wereldgroep op Sara Errani (WTA 89), Jasmina Paolini (WTA 151), Deborah Chiesa (WTA 169) en Jessica Pieri (WTA 216). Errani is met haar 30 jaar veruit de meest ervaren Italiaanse en zal de veel jongere Paolini (22), Chiesa (21) en Pieri (20) moeten bijstaan. Camila Giorgi (WTA 59) en Francesco Schiavone (WTA 96) zijn niet in de selectie opgenomen.

Elise Mertens (WTA 20), Alison Van Uytvanck (WTA 51), Kirsten Flipkens (WTA 74) en Ysaline Bonaventure (WTA 133) vormen het Belgische kwartet voor de ontmoeting. Na het vertrek van Dominique Monami medio maart werd Ivo Van Aken, die het Belgische team in 2001 naar de enige Fed Cup-winst in de geschiedenis leidde, aangesteld als vervanger. Hij blijft in principe maar één ontmoeting in functie.

Het duel staat op 21 en 22 april op de agenda in Genua en zal op gravel afgewerkt worden. In februari verloor België in de eerste ronde (kwartfinales) met 3-2 in en tegen Frankrijk. Italië klopte toen Spanje met 3-2 in de eerste ronde van Wereldgroep II. De winnaar van Italië - België blijft in/stijgt naar de Wereldgroep.

4 Sara Errani.
EPA Sara Errani.

Mertens zet Luxemburgse Minella opzij in Lugano

Elise Mertens (WTA 20) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-toernooi in het Zwitserse Lugano (gravel/250.000 dollar). De 22-jarige Limburgse, het tweede reekshoofd, versloeg de tien jaar oudere Luxemburgse Mandy Minella (WTA 301). Het werd 6-4, 6-1 in een wedstrijd die gisteren bij een 3-3-stand was stilgelegd door de regen. De twee stonden in totaal 1 uur en 21 minuten op de baan.

In de achtste finales wacht de 18-jarige Tsjechische Marketa Vondrousova (WTA 52). Die ging in drie sets voorbij de Kazachse Yulia Putintseva (WTA 82). Het wordt hun eerste onderlinge duel.

Later op de dag komt Mertens aan de zijde van Kirsten Flipkens ook in actie in het dubbeltoernooi. Flipkens (WTA 74) speelt op haar beurt eerst tegen de Duitse Carina Witthoeft (WTA 57) om een plek in de tweede ronde.

4
EPA

Ook Alison Van Uytvanck staat in achtste finales 

Alison Van Uytvanck (WTA 51) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-toernooi in het Zwitserse Lugano. De 24-jarige Grimbergse haalde het met 6-4 en 6-2 van de 21-jarige Française Oceane Dodin (WTA 95). De partij was gisteren bij 5-4-stand stilgelegd door de regen.

Van Uytvanck neemt het in de achtste finales op tegen de Italiaanse Camila Giorgi (WTA 59). Die versloeg de Tsjechische Kristyan Pliskova (WTA 70) met 6-3 en 6-2. De 26-jarige Giorgi won het enige eerdere duel tegen Van Uytvanck, in 2015 op hardcourt in Miami, met 6-3 en 6-2.

4
EPA

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer