4 Rafael Nadal na de nederlaag tegen Fabio Fognini.
AP Rafael Nadal na de nederlaag tegen Fabio Fognini.

Nadal uitgeschakeld in Rio, Ferrer tegen Fognini in finale

De Italiaan Fabio Fognini, op dit moment 28ste op de ATP-ranking, heeft gisteren in de halve finale van het ATP-toernooi van Rio de Janeiro de Spanjaard Rafael Nadal uitgeschakeld, het nummer 3 in de wereld. 1-6, 6-2 en 7-5 waren de setstanden. De wedstrijd duurde 2 uur en 17 minuten.

Vorig jaar won Nadal nog het toernooi in Brazilië. Vandaag speelt de 27-jarige Fabio Fognini in Rio de Janeiro voor de hoofdprijs tegen Spanjaard David Ferrer, het tweede reekshoofd en de nummer negen op de ATP-ranking. Ferrer rekende gisteren in de halve finale vrij gemakkelijk af met Andreas Haider-Maurer uit Oostenrijk: 7-5 6-1.

De 32-jarige Ferrer heeft 22 ATP-titels op zak, de meeste behaald op gravel. Ferrer won eerder dit jaar het toernooi van Doha.

Op het Amerikaanse hardcourt van Delray Beach bereikte Donald Young als eerste de finale. De Amerikaan rekende af met Bernard Tomic uit Australië (4-6 6-4 6-2). De andere finalist komt uit de partij tussen Adrian Mannarino uit Frankrijk en de Kroaat Ivo Karlovic.

4
AP
4
AP
4
AP

Lees meer