2
AFP

Nu doet Kyrgios ook aan onderarms ‘serve and volley’ en tweenerlobs (maar winnen doet hij heel wat minder)

Nick Kyrgios heeft na zijn uitsluiting in Rome nog eens getennist. De Australiër verloor, maar pakte wel weer uit met enkele straffe punten, waarvan een variatie op zijn onderhandse opslag als hoogtepunt. Uiteindelijk verloor Kyrgios wel van een Italiaanse nobody. Niks nieuws onder de zon dus.

Een dag nadat hij in een interview de vloer had aangeveegd met de helft van de toptien uit de ATP, ging Kyrgios op de Masters in Rome zwaar over de schreef. Dat culmineerde in een stoeltje dat op de court belandde, waarna de Aussie het afbolde en ook uitgesloten werd. Dat resulteerde niet eens in een schorsing, wel een boete van 20.000 euro, waarna Kyrgios Roland Garros links liet liggen (die grandslam vindt hij echt op niets trekken) en deze week aantrad op het gras van Stuttgart. Daar was hij snel uitgespeeld. Tegen Matteo Berrettini werd het in de eerste ronde 6-3 en 6-4. Maar Kyrgios zou Kyrgios niet zijn, mocht hij niet met enkele fantasietjes uitpakken. Op zijn stilaan ‘trademark’ onderhandse volley stormde hij naar het net. Berrettini lobte nog handig, waarop Kyrgios toverde met een soort tweenerlob om na nog een slagenwisseling het punt voor zijn rekening te nemen. Doorstomen om daarna ook de match te winnen, zat er echter niet in.

2
AFP

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer