6
REUTERS

Onbekende Mladenovic kegelt Li Na naar huis

De Franse tennisster Kristina Mladenovic (WTA 103) heeft vandaag voor een grote verrassing gezorgd in het vrouwentoernooi van Roland Garros. Voor eigen publiek in Parijs schakelde ze de als tweede geplaatste Chinese Li Na uit. De poulain van Carlos Rodriguez ging verrassend in drie sets met 7-5, 3-6 en 6-1 onderuit.

"Het is ongelooflijk", zei de tot tranen geroerde Mladenovic vlak na de partij. "Ik zou niet weten hoe ik het zonder jullie had moeten doen", sprak ze tot het thuispubliek. "In de tweede set vocht Li Na terug, dus ik wist dat ik alert moest zijn. Ik heb hier heel hard voor gewerkt."

Li Na kan hiermee geen goed vervolg breien aan haar eindzege op de Australian Open. Dat gold ook al voor Stan Wawrinka. De Zwitserse winnaar bij de mannen in Australië verloor gisteren in de eerste ronde van de Spanjaard Guillermo Garcia-Lopez.Li Garcia-Lopez (ATP 41). Het is nog nooit eerder gebeurd dat de beide kampioenen van het eerste grandslamtoernooi er na hun eerste optreden in Parijs er al uit liggen. Li Na schreef Roland Garros in 2011 op haar naam. Vorig jaar kwam ze ook al niet verder dan de tweede ronde.

De 21-jarige Mladenovic treft in de tweede ronde de Amerikaanse Alison Riske (WTA 45) die de Kroatische Mirjana Lucic-Baroni (WTA 100) in twee sets uitschakelde.

6 Kristina Mladenovic
AP Kristina Mladenovic
6
AFP
6
REUTERS
6
REUTERS
6
AFP

Lees meer