6
BELGA

Ontgoocheling troef bij Belgische Davis Cup-ploeg: “Kansen gehad om beter te doen”

Ontgoocheling overheerste in het Belgische kamp na de nederlaag tegen Australië (2-1) en de uitschakeling in de poulefase van de vernieuwde Davis Cup. “We hebben kansen gehad om beter te doen”, zeiden zowel David Goffin als Steve Darcis. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

John Peers en Jordan Thompson kwamen voor het afsluitend dubbelspel op de baan om na één game er terug af te gaan. Domper voor Sander Gillé en Joran Vliegen maar ergens begrijpelijk, ver na middernacht, omdat Australië vandaag al opnieuw aan de bak moet in de kwartfinale tegen Canada. Het Belgische kalf was toen toch al verdronken, want omdat Rusland meer gewonnen matchen en Argentinië meer gewonnen sets had, maakte ons land toch geen kans meer om bij de beste tweedes uit te komen en alsnog door te stoten naar de kwartfinales van deze Davis Cup-eindfase.

6 Sander Gillé en Joran Vliegen.
BELGA Sander Gillé en Joran Vliegen.

“De start van beide enkelwedstrijden was niet ideaal”, analyseerde kapitein Johan Van Herck de nederlagen van David Goffin en Steve Darcis. “We zijn ontgoocheld. We hebben tegen een erg sterke ploeg gespeeld die vandaag mogelijk wel verdiende van te winnen. Ontgoocheld ook met de uitschakeling. Maar het is moeilijk omdat nu al onder woorden te brengen omdat de dubbel net afgelopen is en het ook de laatste match van Shark (Darcis) was.”

Ik begon zeer slecht in het eerste game en daarna ging het eigenlijk nog meer bergaf. Het was moeilijk. Ik vond mijn ritme niet. Ik kon alleen maar vechten

David Goffin

De 35-jarige Luikenaar speelde tegen Nick Kyrgios een zeer goede tweede set, waarin hij zelfs twee setpunten versierde, maar moest toch zijn meerdere erkennen in het Australische enfant terrible. “Ik heb er niet bij stilgestaan dat dit mijn laatste match kon worden”, aldus Darcis die zijn 25ste Davis Cup-ontmoeting speelde. “Het is wel een beetje triest dat we zo moeten eindigen. David en ik hebben uiteindelijk kansen gehad om beter te doen. Het is jammer dat het vandaag al stopt. Maar dat hoort bij deze wereldbeker.”

6
BELGA

Voor Goffin leek het wel de week te veel van een lang seizoen. Hij kwam telkens (zeer) traag op gang en speelde de hele week maar bij momenten op topniveau. “Er waren veel hoogtes en laagtes”, gaf de nummer elf van de wereld toe. “Ook vandaag nog. Ik begon zeer slecht in het eerste game en daarna ging het eigenlijk nog meer bergaf. Het was moeilijk. Ik vond mijn ritme niet. Ik kon alleen maar vechten. Dat lukte nog tegen Colombia, omdat die tegenstander (Galan) van een minder niveau was dan die van vandaag (De Minaur). Maar toch heb ik nog kansen afgedwongen. Hij eindigde uiteindelijk sterk in die tweede set.”

6
Photo News

België zal zich volgend jaar opnieuw moeten kwalificeren voor deze wereldbeker tennis maar dat zal zonder de op pensioen zijnde Mister Davis Cup (Darcis) moeten gebeuren. “Het klopt dat we veel ervaring gaan verliezen”, aldus Van Herck. “Maar ik heb vertrouwen in Kimmer (Coppejans) en Ruben (Bemelmans), dat zij zijn plaats kunnen innemen. We hebben David, en Sander en Joran die dit jaar een grote stap vooruit heb gezet. Er zit dus voldoende kwaliteit in dit team om nieuwe objectieven waar te maken.”

6
BELGA
6
Photo News

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • guy roelandt

    Het ligt allemaal aan de ingesteldheid en als je David ziet rondlopen op de court (niet alleen op de Davis cup), dan zie je dat daar niet veel van te zien is. De WIL om te WINNEN is er niet bij de 'kleppers'. Diezelfde mentaliteit zie je soms bij Federer ook. Hij loopt precies tegen zijn goesting op de court.

  • Peter Berg

    En daarom zal Goffin nooit een groot tornooi winnen. Kerel leek geen levenslust te hebben op de baan en op het moment dat hij er terug doorkwam herbegon de miserie.

Lees meer