photo_news

Radwanska: "Als het aan mij ligt, krijgt Sharapova geen wildcard voor Roland Garros"

Sharapova is al 15 maanden geschorst voor het gebruik van meldonium, een verboden middel in de tenniswereld. Ondertussen heeft de voormalige nummer 1 al wildcards op zak voor enkele WTA toernooien. Er komt de laatste dagen meer en meer kritiek op de Russische. Zo ook van Radwanska: "Volgens mij moet ze ook niet zomaar geplaatst worden voor een grand slam, ze moet haar plaats verdienen met goede resultaten".

Maria Sharapova kreeg onder meer al wildcards voor de WTA toernooien van Stuttgart, Madrid en Rome. Meerdere tennisiconen hebben hun ongenoegen al geuit over deze manier van handelen. Caroline Wozniacki en Andy Murray lieten eerder al optekenen niet akkoord te zijn met de wildcards die Sharapova krijgt voor deze toernooien. Nu sluit ook Radwanska zich aan bij deze twee. Ze vertelde aan de Poolse krant Przeglad Sportowy: "Alleen spelers die geblesseerd of ziek zijn geweest zouden een afsnijroute moeten krijgen. Mensen die geschorst zijn voor doping moeten die luxe niet krijgen. Ze moet haar carrière gewoon opnieuw opbouwen. Ik zou haar nooit een wildcard geven". Harde woorden van de nummer 8 van de wereld.

3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels
  • Farida Souvereyns

    Gelukkig ligt het niet aan de Poolse ijsprinses, die voor sportiviteit zwak scoort, om dat te bepalen

  • Corneel van Gimst

    Een dopingloze sharapova heeft evenveel recht om te winnen als radwanska toch? Mss kan ze beter wat tonen op het tennisveld ipv zulke uitspraken in de media