2 Fans zijn opnieuw welkom op Roland Garros.
REUTERS Fans zijn opnieuw welkom op Roland Garros.

Roland Garros achter gesloten deuren? Niks daarvan: organisatie wil 20.000 fans toelaten per dag

De organisatoren van Roland Garros zijn ondanks de coronacrisis niet van plan hun toernooi achter gesloten deuren te houden. Donderdag maakte de Franse Tennisfederatie (FFT), die het evenement in goede banen leidt, bekend dat er vanaf 9 juli tickets worden verkocht aan de 'bevoorrechte partners', zijnde leden van clubs die bij de FFT zijn aangesloten. Een week later (vanaf 16 juli) kan het gewone publiek kaartjes kopen. 

Voorts klinkt het dat de FFT in samenwerking met de overheid de gezondheidssituatie op de voet volgt. "Er is een protocol voorbereid dat erop gericht is de toeschouwers te beschermen die deze historische editie van Roland Garros zullen bijwonen.”

De organisatie plant uit veiligheidsoverwegingen maximaal 50 tot 60 procent van de normale capaciteit te laten innemen in de stadions. Dat betekent dat er dagelijks zo'n 20.000 toeschouwers worden toegelaten. Voor de finales zullen er nog 10.000 tennisfans binnen mogen.

Roland Garros wordt gespeeld van 21 september tot 11 oktober. Het grandslamtoernooi op gravel in Parijs stond aanvankelijk van 18 mei tot 7 juni op het programma.

2
AFP

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer