AFP

Sharapova geeft in extremis forfait voor Cincinnati

Maria Sharapova heeft zich in laatste instantie teruggetrokken van het WTA-toernooi in het Amerikaanse Cincinnati (hard/2.701.240 dollar). De 28-jarige Russin heeft nog te veel last van een blessure aan het rechterbeen en wil met het oog op het US Open geen risico nemen.

"Dit was een moeilijke knoop om door te hakken maar ik denk dat ik de juiste beslissing neem", aldus Sharapova, die geen wedstrijd meer speelde sinds haar verlies op 9 juli in de halve finale van Wimbledon tegen Serena Williams. Onlangs zegde ze nog af voor het toernooi van Toronto.

Het US Open begint over minder dan twee weken. Sharapova won het toernooi in 2006. "Uiteraard is dit geen ideale voorbereiding", legt 'Masha' uit op haar website. "Maar de omstandigheden zijn wat ze zijn. Ik wil mezelf de beste kansen geven om weer fit te raken. Dit is de slimste beslissing."

Sharapova was overigens niet het enige ex-nummer 1 die dinsdag in extremis forfait gaf voor Cincinnati. Ook Venus Williams gooide, wegens ziekte, de handdoek. De Amerikaanse zou het opnemen tegen Ana Ivanovic.

Lees meer