4
EPA

Sharapova wint bij comeback na vijf maanden zonder tennis - Bonaventure in drie sets onderuit tegen Kerber

Maria Sharapova (WTA 85) heeftop het grastoernooi van Mallorca haar eerste wedstrijd na vijf maanden afwezigheid winnend afgesloten. Ze haalde het na 1 uur en 29 minuten van de Slovaakse Viktoria Kuzmova (WTA 46) met 7-6 (10/8) en 6-0.

Eind januari, na een uitschakeling in de tweede ronde op het WTA-toernooi van Sint-Petersburg, onderging Sharapova een schouderoperatie. De voormalige nummer een van de wereld moest daardoor forfait geven voor het hele gravelseizoen. Bij haar comeback op gras was ze dus succesvol, in de tweede ronde treft ze de winnares van een duel tussen eerste reekshoofd Angelique Kerber (WTA 6) uit Duitsland en onze landgenote Ysaline Bonaventure (WTA 118).

4
EPA

Viktoria Azarenka (WTA 41), nog een ex-nummer een van de wereld, zal Sharapova en Kerber niet meer tegenkomen in Mallorca. Ze sneuvelde dinsdag tegen de Française Carolina Garcia (WTA 23), die het haalde met 1-6, 6-4 en 7-5.

4
EPA

Ysaline Bonaventure sneuvelt na drie sets tegen Kerber

Nog in Mallorca kon onze landgenote Ysaline Bonaventure (WTA 118) zich niet plaatsen voor de tweede ronde. Bonaventure ging in de eerste ronde in drie sets onderuit tegen de Duitse Angelique Kerber (WTA 6), topreekshoofd in Palma de Mallorca: 7-5, 4-6 en 6-2 na 1 uur en 48 minuten. In de tweede ronde komt Kerber uit tegen de Russin Maria Sharapova (WTA 85), die dinsdag haar rentree op de courts vierde met een zege in twee sets tegen de Slovaakse Viktoria Kuzmova (WTA 46).

Met Elise Mertens (WTA 21) en Alison Van Uytvanck (WTA 57) staan er twee Belgen in de tweede ronde in Mallorca. Mertens speelt er tegen de Australische Samantha Stosur (WTA 115), Van Uytvanck (WTA 57) moet voorbij de Chinese Wang Yafang (WTA 58) zien te geraken

4 Ysaline Bonaventure.
Photo News Ysaline Bonaventure.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer