Novak Djokovic
PHOTO_NEWS Novak Djokovic

Titelverdediger Djokovic nu al zeker van ticket voor Masters

Novak Djokovic is na zijn zege tegen Rafael Nadal in de kwartfinales van Roland Garros als eerste zeker van deelname aan de ATP World Tour Finals in Londen (15 tot 22 november). De Servische nummer één van de wereld heeft ruim vijf maanden voor de start van het officieuze WK (de zogenaamde Masters) genoeg punten verzameld. Enkel de beste acht spelers op de ranglijst krijgen een ticket.

De 28-jarige Djokovic schreef de Masters vier keer op zijn naam, waaronder de laatste drie edities. Ook in 2008 was hij de beste, toen nog in Shanghai. 'Nole' kan het toernooi als eerste vier opeenvolgende keren winnen en zo in het aantal eindzeges op gelijke hoogte komen met de Amerikanen Ivan Lendl en Pete Sampras. Enkel Roger Feder doet met zes eindoverwinningen beter.

Djokovic rekende in de kwartfinales van het grandslamtoernooi in Parijs af met de Spaanse titelverdediger en negenvoudig laureaat Rafael Nadal (ATP 7) in drie sets (7-5, 6-3 en 6-1 na 2 uur en 26 minuten). Roland Garros is de laatste ontbrekende grandslamtitel op zijn erelijst. Morgen neemt hij het in de halve eindstrijd op tegen de Schot Andy Murray (ATP 3).

Lees meer