2 Tara Moore.
BELGA Tara Moore.

Uiterst straffe comeback: tennisster wint na matchpoint tegen op 0-6, 0-5

Een tenniswedstrijd is pas over als de laatste bal geslagen is. Dat moet Tara Moore gedacht hebben toen ze een matchpoint tegen kreeg bij een ogenschijnlijk kansloze 0-6, 0-5 achterstand. De Britse pakte het punt, de game, de set en later ook de partij: 0-6, 7-6 (9/7), 6-3.

Op het Challenger-toernooi in Sunderland leek de Franse Jessika Ponchet op weg naar een walk-over. De als derde geplaatste tennisster had nog geen drie kwartier nodig om op matchpoint te komen tegen Moore. Tot de thuisspeelster aan een wonderbaarlijke wederopstanding begon. 

Moore, de nummer 479 van de wereld, werkte het matchpoint weg en sleepte na zes games op rij een tiebreak uit het vuur. Die won ze waarna het verzet van haar verbouwereerde tegenstandster gebroken was. Na 2 uur 16 minuten stak ze haar armen triomfantelijk in de lucht.

Moore bereikte dankzij haar comeback de tweede ronde van het ITF-toernooi, waarin donderdag de Duitse Yana Morderger of Elena-Teodora Cadar uit Roemenië wacht.

2 Jessika Ponchet.
Getty Images Jessika Ponchet.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • LUC HUON

    Misschien eens kijken hoe er op deze wedstrijd gewed is?

Lees meer