5
BELGA

Darcis in eerste ronde US Open niet opgewassen tegen ‘s werelds nummer 29

Steve Darcis (ATP-186) heeft zich in New York niet  kunnen plaatsen voor de tweede ronde van het US Open. De 35-jarige Luikenaar verloor in drie sets van de Serviër Dusan Lajovic (ATP-29), 27e reekshoofd op het hardcourt van Flushing Meadows. In 1 uur en 50 minuten werd het 7-5, 6-3 en 6-3.

Voor Darcis was het de tiende deelname aan het vierde en laatste Grand Slam van het seizoen. Vijf keer ging hij er in de eerste ronde uit, vijf keer in de tweede.

De partij kon werkelijk niet slechter beginnen voor de 34-jarige Darcis. Lajovic (29) ging meteen door zijn opslag en bevestigde die break ook, nog zonder dat Darcis één punt had gemaakt. Maar Darcis is een vechter: hij schoot nadien wél wakker door op zijn beurt door de service van zijn tegenstander te gaan en hij behield vervolgens ook zijn eigen opslagspel. Nadien ging het on serve naar 5-4 voor Lajovic, waarna de Serviër in het tiende spelletje leek te gaan toeslaan. Darcis redde toen nog drie setballen, maar het bleek slechts uitstel: 7-5 voor Lajovic na 45 minuten tennis.

Ook in de tweede en derde set een verdienstelijke Darcis. Maar ook nu weer moest hij zijn meerdere erkennen in Lajovic, die telkens voldoende had aan één vroege servicebreak om het pleit naar zich toe te trekken: 3-6.

5
Photo News
5
AFP
5
BELGA
5
BELGA

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer