3 Novak Djokovic staat voor de achtste keer in de finale van de US Open. Daar treft hij de Argentijn Juan Martín del Potro, die zijn halve finale van de Spanjaard Rafael Nadal won nadat die na twee sets opgaf vanwege een knieblessure.
Robert Deutsch-USA TODAY Sports Novak Djokovic staat voor de achtste keer in de finale van de US Open. Daar treft hij de Argentijn Juan Martín del Potro, die zijn halve finale van de Spanjaard Rafael Nadal won nadat die na twee sets opgaf vanwege een knieblessure.

Djokovic wint van Nishikori en treft Del Potro in finale US Open

Novak Djokovic staat voor de achtste keer in de finale van de US Open. De Serviër versloeg in het Arthur Ashe-stadion in New York de Japanse tennisser Kei Nishikori in drie sets: 6-3, 6-4, 6-2.

Nishikori weerde zich kranig tegen de tweevoudig winnaar van het grandslamtoernooi, maar de als 21ste geplaatste Japanner was gewoonweg niet opgewassen tegen het spel van Djokovic. De Serviër stapte na 2 uur en 22 minuten als winnaar van de baan.

De nummer zes van de plaatsingslijst treft in de finale Juan Martín del Potro. De Argentijn won zijn halve finale van de Spanjaard Rafael Nadal, die na twee sets opgaf vanwege een knieblessure. "Zelfs toen hij ver was weggezakt toen hij twee à drie jaar moest vechten tegen blessures, zijn we Del Potro altijd als een speler voor de top vijf blijven beschouwen", zegt Djokovic over zijn tegenstander in de finale. "We wisten dat hij ooit aan de top zou terugkeren en dat moment is nu aangebroken. Hij houdt van de grote matchen en speelt zijn beste tennis."

Del Potro en Djokovic gingen beiden al eens aan de haal met de eindwinst op Flushing Meadows. De Argentijn won de US Open in 2009, de Serviër was in 2011 en 2015 de beste van het toernooi. "Djokovic heeft Wimbledon gewonnen en start zondag dan ook als favoriet", geeft Del Potro toe. "Maar toen ik hier negen jaar geleden won, was Roger Federer mijn tegenstander in de finale en toen was hij de favoriet. Hopelijk kan ik ook deze keer voor een verrassing zorgen. Ik ben al blij dat ik hier sta, ik had nooit gedacht dat ik nog eens de finale van de US Open zou spelen, mijn favoriete toernooi. Dit is dan ook erg speciaal voor mij. Ik heb veel problemen moeten overwinnen om hier te geraken. Op een bepaald moment wist ik zelfs niet meer of ik nog zou kunnen tennissen. Dit verrast mij dan ook."

3 Nishikori weerde zich kranig tegen de tweevoudig winnaar van het grandslamtoernooi, maar de als 21e geplaatste Japanner was gewoonweg niet opgewassen tegen het spel van Djokovic.
Robert Deutsch-USA TODAY Sports Nishikori weerde zich kranig tegen de tweevoudig winnaar van het grandslamtoernooi, maar de als 21e geplaatste Japanner was gewoonweg niet opgewassen tegen het spel van Djokovic.
3 Novak Djokovic staat voor de achtste keer in de finale van de US Open.
Robert Deutsch-USA TODAY Sports Novak Djokovic staat voor de achtste keer in de finale van de US Open.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer