2
AFP

Flinke domper voor titelverdediger Nadal op US Open: Spanjaard geeft in halve finale op met knieblessure

Stevige domper voor Rafael Nadal op de US Open. De titelverdediger en nummer één van de wereld moest in zijn halve finale met een knieblessure de strijd staken. 

Del Potro leidde tegen Nadal met 7-6 (3) en 6-2, toen Nadal de handdoek wierp. De Spanjaard had toen al twee keer een zogenaamde medische time-out aangevraagd. Voor Del Potro is het zijn eerste finaleplaats in New York sinds 2009, toen hij won. "Ik ben verdrietig voor hem'', zei Del Potro. "Nadal is zo'n ongelooflijke strijder, dit gun je hem niet. Maar ik ben natuurlijk wel blij dat ik na al die jaren hier weer in de finale sta. Dit had ik dit jaar echt niet verwacht.''

In de finale komt Del Potro uit tegen Novak Djokovic, die deze nacht de halve finale won van de Japanner Kei Nishikori. De Serviër won de wedstrijd in drie sets: 3-6 4-6 2-6. 

2
AFP

11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • rob jamers

    hij is numer 1 en denk niet dat hij al stoppen integendeel vamos

  • Mariette Van de Straete

    Nadal geeft enkel op als het echt niet meer gaat want hij is een vechter. Niet vergeten zijn vorige match heeft meer dan 4 uur geduurd in temperaturen tegen de 30°. Hoop dat hij goed herstelt !!!

Lees meer