7
Photo News

Goffin treft haalbare kaart in tweede ronde, al had hij wel een vette kluif aan een enthousiaste Moutet

David Goffin staat in de tweede ronde van de US Open. Niet zonder moeite, want tegen Corentin Moutet (ATP 82) had onze landgenoot vier sets nodig. De partij duurde bijna drie uur. Setstanden: 6-3, 3-6, 6-4 en 6-0. Ronde twee mag in principe geen probleem vormen voor de Luikenaar. Daarin wacht de Fransman Gregoire Barrère (ATP 109) die in vijf sets won van de Brit Cameron Norrie.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Net als in de eerste ronde wordt het een Belgisch-Frans onderonsje op de US Open voor ‘Le Goff’. Na Moutet, nu Barrère. “Een speler met een zwaar slagenarsenaal", sprak Goffin na zijn zege in ronde één. “Hij leunt dicht tegen de top 100 aan en is iemand met veel potentieel. Het zal erop aan komen hem niet in zijn comfortzone te laten komen.” Voordeel voor Goffin: Barrère heeft er een marathonpartij opzitten. Tegen de Brit Norrie won hij pas na vijf sets, waarin het drie keer tot tiebreak kwam. In de beslissende tiebreak trok de Fransman met 7-2 het pleit naar zich toe. 

Op de beslissende momenten in de match stond ik er en zeker in set vier voelde ik me bevrijd

David Goffin na winst tegen Moutet

Onze landgenoot tankte alvast vertrouwen in zijn eerste match tegen Corentin Moutet. Amper 20 jaar, het nummer 82 op de ATP-ranglijst en linkshandig. De Fransman was een zo goed als onbeschreven blad. Moutet maakte vorig jaar z’n debuut in de US Open, maar ging er toen na vier sets uit tegen Nicolas Mahut. 

Op z’n minst een taaie brok. In de eerste set kon Moutet aardig gelijke tred houden met onze landgenoot. De Fransman ging mee tot aan 3-3, daarna duwde Goffin door. Onze landgenoot ging een eerste keer door de opslag van zijn jongere tegenstander en dat was meteen voldoende om de set naar zich toe te trekken. Bij 5-3 speelde Goffin kordaat uit. Alles onder controle.

7
AFP

De tweede set startte dan weer verrassend met een valse noot. Moutet snoepte Goffin meteen zijn opslagspel af. Onze landgenoot zette zijn fout weer recht en klom bij 2-2 snel op gelijke hoogte. Wat volgde was een heruitgave van de spelletjes in het eerste deel van de wedstrijd. Spanning troef, tot Moutet opnieuw door de opslag van onze landgenoot ging. Goffin had geen antwoord meer in huis en moest de tweede set met wat verrassend met 3-6 afgeven.

7
AP

Weer felbevochten punten in het begin van de derde set. Goffin moest aan de bak om de partij niet uit handen te geven. De Luikenaar deed wat moest en liep plots snel uit tot 4-1. De trein leek op de rails, maar weer gaf Goffin het uit handen. Moutet kwam bij 4-4 op gelijke hoogte. Het waren cruciale momenten in de wedstrijd. Ondanks een wereldpunt van de Fransman wist Goffin het toch te klaren. Moutet verslikte zich aan het slot in drie dubbele fouten op rij. 6-3, 3-6 en 6-4 na bijna tweeënhalf uur tennis.

7
BELGA

De veer was vooral mentaal gebroken bij de Fransman. De vierde set was plots een maat voor niets. Goffin haalde de foutenlast uit zijn spel, terwijl Moutet moeite had om de bal nog binnen de lijnen te slaan. In een mum van tijd stond het 5-0. De moeilijke momenten uit de tweede en derde set waren voltooid verleden tijd voor Goffin. Onze landgenoot klaarde de klus met een droge 6-0. Opdracht volbracht. 

7
Photo News

“Ik had het misschien wat sneller kunnen afmaken, maar verder ben ik tevreden over mijn partij”, sprak Goffin. “Zo’n eerste ronde op een grandslam is toch nooit evident. Maar op de beslissende momenten in de match stond ik er en zeker in set vier voelde ik me bevrijd. Fysiek zit ook alles in orde. Uiteindelijk heeft die eerste ronde me weinig energie gekost.”

7
BELGA
7
AFP

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer