4
AFP

Exclusief voor abonnees

Nu of nooit: Serena Williams kan magische 24ste Grand Slam-zege boeken

Voor de negende keer in de laatste elf jaar - ze miste twee edities - staat Serena Williams (WTA 26) in de halve finale van de US Open. Een evenaring van de 24 grandslamtitels van recordhoudster Margaret Court komt daarbij in zicht. Daarvoor moet ze vandaag wel eerst voorbij Anastasija Sevastova (WTA 18).

Elke morgen als we op het Billy Jean King National Tennis Center aankomen, zo rond een uur of tien, is Serena Williams haar training aan het afronden. Zelfde baan, zelfde entourage, zelfde routine. Het geeft de 36-jarige mama de rest van de dag vrij om met haar net één jaar oude dochtertje Alexis Olympia - "Wij zijn Getuigen van Jehova, wij vieren geen verjaardagen", aldus Williams eerder deze week - door te brengen.

De Amerikaanse supervrouw houdt vooralsnog een goed evenwicht tussen het moederschap en haar rol als icoon van de damessport die op het punt staat het grandslamrecord van Margaret Court - 24 grandslamtitels maar deels in het amateurtijdperk behaald - te evenaren. Zo voelt zij dat echter niet altijd aan.

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Rigobert Deleu

    Hoeveel medische vrijstellingen zou ze hebben ?? Hoeveel doping ??

  • Cor Dierckx

    Dat is geen vergelijking in de tijd van Court waren er maar een handvol tennissers. Williams is veruit de beste ooit en al de rest erover is taboe..

Lees meer