4
AFP

Exclusief voor abonnees

Nu of nooit: Serena Williams kan magische 24ste Grand Slam-zege boeken

Voor de negende keer in de laatste elf jaar - ze miste twee edities - staat Serena Williams (WTA 26) in de halve finale van de US Open. Een evenaring van de 24 grandslamtitels van recordhoudster Margaret Court komt daarbij in zicht. Daarvoor moet ze vandaag wel eerst voorbij Anastasija Sevastova (WTA 18).

Elke morgen als we op het Billy Jean King National Tennis Center aankomen, zo rond een uur of tien, is Serena Williams haar training aan het afronden. Zelfde baan, zelfde entourage, zelfde routine. Het geeft de 36-jarige mama de rest van de dag vrij om met haar net één jaar oude dochtertje Alexis Olympia - "Wij zijn Getuigen van Jehova, wij vieren geen verjaardagen", aldus Williams eerder deze week - door te brengen.

De Amerikaanse supervrouw houdt vooralsnog een goed evenwicht tussen het moederschap en haar rol als icoon van de damessport die op het punt staat het grandslamrecord van Margaret Court - 24 grandslamtitels maar deels in het amateurtijdperk behaald - te evenaren. Zo voelt zij dat echter niet altijd aan.

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

  • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
  • Slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer