5
AP

Van Uytvanck speelt sterk, maar moet toch onderspit delven tegen Wang: tweede ronde eindstation

Alison Van Uytvanck (WTA 68) is uitgeschakeld op de US Open. Onze landgenote nam het in haar tweede ronde op tegen de Chinese Qiang Wang (WTA 18) en moest met 7-5 en 6-4 het onderspit delven.

Nochtans hielden Van Uytvanck en Wang elkaar in evenwicht in de eerste set. De twee gaven elkaar geen duimbreed toe en dat vertaalde zich in veel deuce-standen. Beide speelsters haalden tot en met een 5-5-stand steeds hun eigen opslagspel binnen. Wang was echter de eerste die kon breaken en kwam zo op 6-5 en mocht meteen gaan serveren voor de set. De Chinese liet die kans niet onbenut en drukte door. 7-5 in het voordeel van Wang na 52 minuten en een beklijvende eerste set.

Van Uytvanck liet het niet aan haar hart komen en pakte het eerste spelletje van set 2. Daarna, op de opslag van Wang, was het een waar gevecht om de game binnen te halen, maar weer trok de Chinese aan het langste eind. Gemiste kans voor Alison. Wang rook bloed en ging in het volgende spel door de opslag van de Grimbergse. Van 

Uytvanck vocht nog eens terug en antwoordde op haar beurt met een break. Meteen de eerste keer dat onze landgenoot door de opslag van de Chinese ging. Ze pakte daarop ook haar eigen opslagspel en daarmee waren beide speelsters on serve in de tweede set. Bij 3-3 ging de Chinese opnieuw door de opslag van onze landgenote en daar had Van Uytvanck geen antwoord meer op. Ze milderde op eigen opslag wel nog tot 5-4, maar de Chinese maakte het zelf eenvoudig af. Van Uytvanck verliest zo in twee sets met 7-5 en 6-4 maar kan moed putten uit een goede prestatie.

5
Photo News
5
Photo News
5
BELGA
5
AP

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer