BELGA

Van Uytvanck: "Kon niet met de druk omgaan"

Alison Van Uytvanck (WTA 46) kon zich niet plaatsen voor de tweede ronde van Wimbledon. "Er lag meer druk op mijn schouders, en ik kon daar niet mee omgaan", reageerde ze ontgoocheld na haar 6-3 en 6-2 nederlaag tegen de Amerikaanse qualifier Bethanie Mattek-Sands (WTA 158).

De 21-jarige Grimbergse was enkele weken geleden nog kwartfinaliste op Roland Garros. "Ik wist dat het een moeilijke eerste ronde zou zijn, want Bethanie speelt goed op gras en na Roland Garros had ik wegens een voetblessure niet veel matchen gespeeld. Bovendien voelde ik me niet erg goed. Ik had zware benen. Op Roland Garros had ik niets te verliezen, hier moest ik iets tonen."

"Ik slaagde er nooit in mijn beste tennis te spelen. Mijn opslag liep niet zo goed, op gras word je dan al snel in het defensief gedrongen. Het is jammer, want ik speel hier graag."

Alison Van Uytvanck weet wat ze nu nodig heeft, al treedt ze op Wimbledon wel nog met de Taiwanese Hao-Ching Chan aan in het dubbelspel. "Ik ga op vakantie. Het is nodig dat ik een beetje rust. Maar niet meer dan één week, anders wordt het te moeilijk om te hervatten."

Lees meer