12
AP

Wickmayer stunt tegen Wozniacki

Yanina Wickmayer (WTA 65) heeft voor een serieuze stunt gezorgd op Roland Garros, het tweede grandslamtoernooi van het jaar. In de eerste ronde versloeg onze landgenote in drie sets de Deense Caroline Wozniacki (WTA 14), voormalig nummer één op de wereldranglijst. Na 2 uur en 8 minuten stonden de setstanden 7-6 4-6 6-2 op het bord. In de volgende ronde wacht de Spaanse Silvia Soler-Espinosa (WTA 85).

Wickmayer kreeg met Caroline Wozniacki meteen een klepper voorgeschoteld. Beide speelsters stonden al zeven keer tegenover mekaar op het WTA-circuit en de Deense won zesmaal. In hun laatste ontmoeting, dit jaar in het Qatarese Doha, trok onze landgenote echter aan het langste eind (6-4, 7-5).

12
EPA

Wickmayer pakt de eerste set

Wickmayer had niets te verliezen en dat was er aan te zien. In het begin van de eerste set zocht ze nog naar het juiste ritme. Wozniacki liep snel uit tot 4-2. Dat was het signaal voor de 24-jarige Vlaams-Brabantse om een tand bij te zetten en een versnelling hoger te schakelen. Ze vond haar beste slagen terug, nam het initiatief en drukte de Deense achteruit. Met agressief tennis kwam Wickmayer helemaal langszij. Wozniacki leek even van slag, maar herstelde zich perfect. Bij 5-5 ging ze door de opslag van Wickmayer die meteen beantwoordde met een lovegame. Een tiebreak moest de beslissing brengen in de eerste set en daarin was onze landgenote de beste. Wickmayer stond aan het kanon en vuurde regelmatig enkele bommen af. De ex-nummer 1 van de wereld moest zich beperken tot verdedigen. Met een heerlijke gekruiste backhand pakte Wickmayer - bij 6-5 in de tiebreak - de eerste set!

12
GETTY
12
AFP
12
EPA
12
AP

Wozniacki vecht terug

Wozniacki krabbelde recht en zette orde op zaken in set 2. Opnieuw was het echter Wickmayer die het commando nam en de rally's domineerde. Maar de Deense verdedigde uitstekend en versierde in het zesde game maar liefst vijf breakkansen. Één voor één veegde 'Wicky' die vakkundig weg en weerstond ze aan de druk. Wozniacki kende minder problemen op haar opslag en leek op toerental te komen. Wickmayer ging een beetje forceren en maakte te veel onnodige fouten. Bij 4-5 ging de Deense als eerste door de opslag van Wickmayer en pakte ze de tweede set.

12
GETTY
12
PHOTO_NEWS

Wickmayer ijzersterk

Wickmayer bleef niet bij de pakken zitten en vocht terug in de derde en beslissende set. Ze zette Wozniacki onder druk en brak meteen door de opslag van haar tegenstander. 'Wicky' dicteerde het spel, bouwde haar punten perfect op en sloeg op het juiste moment toe. Toen Wozniacki haar opslag een tweede keer weggaf, leek de buit binnen. Even werd het nog spannend. Wozniacki brak terug en verkleinde de kloof tot 4-2, maar Wickmayer was niet uit haar lood te slaan. Ze hield de foutenlast onder controle en deelde zelf de lakens uit. Met harde agressieve slagen stuurde ze Wozniacki van links naar rechts. De Deense had niets meer in de pap te brokken en verloor twee games op rij, 6-2. Na twee uur en acht minuten mocht Wickmayer haar armen in de lucht steken.

12
GETTY
12
AP
12
AP
12
AP

Lees meer