3 Xavier ­Malisse.
BELGA Xavier ­Malisse.

Exclusief voor abonnees

Malisse, laatste Belgische man in kwartfinale, blikt terug en vooruit: “Goffin heeft 35 à 40 procent kans tegen Djokovic”

De laatste Belgische man die bij de laatste acht (en zelfs laatste vier) stond op Wimbledon vóór David Goffin, loopt ook in Londen rond. Xavier ­Malisse, over negen dagen 39 jaar, doet mee aan het coryfeeëntoernooi op de plek waar hij 17 jaar geleden geschiedenis schreef. “Zo’n halve finale verandert je leven wel een beetje”, aldus de West-Vlaming.

Xavier Malisse speelt in het toernooi van de ex-kampioenen aan de zijde van de Wit-Russische reus Max Mirnyi en won daar gisteren van Thomas Enqvist en...Thomas Johansson, de coach van ­David Goffin.

Xavier Malisse: “Ik heb maandag een deel van de wedstrijd van David gezien. Fantastisch wat hij doet. Ik vind dat hij supergoed aan het tennissen is. Ik had dit enkele weken terug niet verwacht, want toen ging het heel wat minder. Hij speelt opnieuw zoals enkele jaren geleden.”

Je hebt 25% van dit artikel gelezen

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Guy Bevers

    Volgens mij 15 a 20 % kans

  • BRAM DE MEY

    eerder 5%

Lees meer