4
belga

Zijn strafste zege ooit: Bemelmans stunt tegen Kyrgios en verslaat voor het eerst speler uit top-20

Wat een stunt van Ruben Bemelmans op de European Open in Antwerpen. De 29-jarige Limburger versloeg vanavond het 'enfant terrible' Nick Kyrgios na een spannende driesetter: 6-7, 6-3 en 6-3. Zijn eerste triomf tegen een speler uit de top-20 van de ATP-ranking. Een plek in de kwartfinales is een feit.

Voor Bemelmans wordt het pas de derde kwartfinale op een ATP-tornooi. In 2013 moest hij in Wenen het onderspit delven tegen Lukas Rosol. Vorig jaar was hij niet opgewassen in Montpellier tegen Dustin Brown. Derde keer goede keer, dan maar?

In de kwartfinale neemt onze landgenoot het vrijdag op tegen de Portugees Joao Sousa (ATP 56). De 28-jarige Sousa staat voor de 25ste keer in een ATP-kwartfinale. Zijn zesde al in 2017. Het wordt de derde onderlinge confrontatie tussen Bemelmans en Sousa. In februari 2016 was de Limburger met 6-4, 3-6 en 6-4 te sterk op het hardcourt-tornooi van Montpellier.

4
belga

Bemelmans: "Ik droom van halve finales"

"De eerste set was vooral mijn opslag goed, maar die van hem nog beter. Ik had er weinig tegen in te brengen", zei Bemelmans na zijn overwinning. "Door de goede opslagen was het misschien een beetje saai om naar te kijken."

Middenin de tweede set volgde een ommezwaai. "Volgens mij kreeg hij last van zijn heup, want hij maakte pijnlijke grimassen. Zelf begon ik ook beter te retourneren, waardoor ik nog meer in de wedsrijd kwam. Ik voelde dat er iets mogelijk was als ik zo kon doorgaan."

"De kwartfinales halen op een ATP-toernooi doet heel veel deugd. Maar nu wil ik zo ver mogelijk geraken. Ik begin al te dromen van de halve finales. Hier op zaterdag mogen spelen zou helemaal geweldig zijn."

4
belga
4
belga

Lees meer