2 Venus en Serena Williams na de finale van de Australian Open, van afgelopen weekend.
Getty Images Venus en Serena Williams na de finale van de Australian Open, van afgelopen weekend.

Zusjes Williams geven forfait voor Fed Cup-duel tegen Duitsland, dat Kerber mist

Zowel Serena (WTA-1) als Venus Williams (WTA-11) geven forfait voor de Fed Cup-confrontatie van de Verenigde Staten tegen Duitsland op 11 en 12 februari. Dat maakte de Amerikaanse kapitein Kathy Rinaldi vandaag bekend. De zusjes Williams kiezen ervoor om even rust te nemen na hun finale op het Australian Open van afgelopen weekend, die gewonnen werd door Serena.

Door het afzeggen van de zusjes Williams bestaat de Amerikaanse selectie uit Coco Vandeweghe (WTA-20), Alison Riske (WTA-38), Shelby Rogers (WTA-48) en Bethanie Mattek-Sands (WTA-154), 's werelds nummer een in het dubbelspel en afgelopen weekend nog winnares van het dubbelspel op het Australian Open. Coco Vandeweghe schopte het in Melbourne tot de halve finales, waarin ze het onderspit moest delven voor de latere verliezende finaliste Venus Williams.

Ook Duitsland begint door het forfait van boegbeeld Angelique Kerber (WTA-2) niet ongehavend aan de strijd tegen de Verenigde Staten. De Duitse selectie bestaat uit Laure Siegemund (WTA-36), Andrea Petkovic (WTA-52), Julia Görges (WTA-57) en Carina Witthöft (WTA-77).

De winnaar van het duel neemt het in april in de halve finales op tegen Spanje of Tsjechië.

2 Angelique Kerber.
EPA Angelique Kerber.

Lees meer